Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

VGZ: ‘Tandarts onaanvaardbaar duurder’

Tandartsen zijn onaanvaardbaar duurder geworden sinds zij bij wijze van experiment zelf mogen bepalen wat ze hun patiënten in rekening brengen. Dat concludeert zorgverzekeraar Coöperatie VGZ donderdag na het bestuderen van 500 tarieflijsten van tandartsen. Volgens de verzekeraar zijn de ingrepen gemiddeld 7 procent duurder geworden. Het experiment is begin dit jaar begonnen.

VGZ adviseert minister Edith Schippers (VWS) om de tarieven voor de mondzorg voor kinderen en gehandicapten uit het experiment met vrije tarieven te halen en voor deze groepen weer tarieven vast te stellen.

Het onderzoek van VGZ houdt rekening met hoe vaak een behandeling wordt uitgevoerd. , ,We hebben een lijst van de 21 meest voorkomende behandelingen vastgesteld, die goed zijn voor 90 procent van alle kosten in de mondzorg jeugd”, aldus een woordvoerder van VGZ. ,,We zien kostenstijgingen op bijna alle 21 behandelingen.”

De woordvoerder verwijst daarbij naar een rapport dat VGZ vandaag op zijn website publiceert. Daarin wordt volgens de verzekeraar onomstotelijk aangetoond hoe de tandartsen hun tarieven hebben opgeschroefd na het openstellen van de markt.

Eerder dit jaar zei de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat veel mondzorgaanbieders met hun prijzen vooralsnog in de buurt blijven van de prijzen van vorig jaar. Aan deze eerste steekproef verbond de NZa echter nog geen conclusies omdat prijzen gedurende het jaar nog kunnen veranderen.

Bron: Telegraaf.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344