Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Voor zorg naar België

BelgieVeel Nederlanders kiezen ervoor om naar België te gaan voor een medische ingreep. Ook andere Europeanen verkiezen België boven eigen land voor medische handelingen, maar Nederlanders doen dit toch het meest. Volgens het jaarverslag van het Observatorium voor Patiëntenmobiliteit is het medisch toerisme van Nederland naar België in drie jaar tijd met 14% toegenomen. 

Geen wachtlijsten

Voor orthopedische ingrepen gaan Nederlanders vaak naar België, dat zijn behandelingen zoals het plaatsen van een nieuwe heup of nieuwe knie. In Nederland zijn er wachtlijsten voor dit soort behandelingen en in België nagenoeg niet. Daarnaast zijn er veel bezoeken aan België voor keizersnedes, hartingrepen of de verwijdering van de baarmoeder.

Vergoeding zorgverzekering

Voor behandeling in het buitenland moet je rekening houden met de vergoeding van de zorgverzekering. Het kan zijn dat je van tevoren toestemming moet vragen aan de zorgverzekeraar om de behandeling in het buitenland te laten doen. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat je zelf voor de kosten van de zorg opdraait. Vaak wordt er een vergoeding van medische kosten gegeven aan de hand van het in Nederland geldende tarief. Dus als in het buitenland de kosten hoger zijn voor de gebruikte zorg, kan het zijn dat je moet bijbetalen. Voor een vergoeding van medische kosten in het buitenland kan een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344