Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Voorschot voor onverzekerden op spoedeisende hulp

Laatste update op 17 september 2013 – 10:48 door Claire Langenhoff.

Onverzekerden die zich melden op de Spoedeisende Hulp (SEH) moeten een voorschot betalen voor de behandeling. Dit is een regel die binnenkort bij een aantal ziekenhuizen wordt ingevoerd. Als een patiënt zich meldt op de SEH zonder dat die in het bezit is van een zorgverzekering, moet er een voorschot worden betaald van 200 euro. 

Zonder verwijzing niet verzekerd

Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven beginnen dit jaar nog met deze maatregel. Zij doen dit, omdat ziekenhuizen zelf opdraaien voor de zorgkosten als zij iemand behandelen die geen zorgverzekering heeft. In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering te hebben, maar als een patiënt zich meldt op de SEH zonder een verwijzing van een huisarts, is deze persoon niet verzekerd. Alleen als er sprake is van acute zorgvraag is de patiënt verzekerd.

Zelf kosten betalen

Het gebeurt vaak genoeg dat mensen naar de Spoedeisende Hulp gaan voor niet-acute zorg. In dit geval moet de patiënt de kosten eigenlijk helemaal zelf betalen. In de praktijk betalen zorgverzekeraars toch vaak nog de kosten voor de behandeling. Eerder al werd een voorstel gedaan om patiënten 50 euro te laten betalen voor een bezoek aan de SEH als er geen sprake is van een doorverwijzing. Dit plan wordt echter niet doorgevoerd, omdat dit in de praktijk niet mogelijk is. Ziekenhuizen gaan nu met deze maatregel van start om de oplopende kosten te drukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344