Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarschuwingsregister voor zorgpersoneel

Er zal een waarschuwingsregister komen aan zorgpersoneel dat zich heeft gewaagd aan diefstal of mishandeling. Met deze lijst zou ervoor gezorgd worden dat deze werknemers na hun ontslag niet zomaar ergens anders in de zorg kunnen werken. Momenteel kunnen instellingen niet achterhalen of sollicitanten iets op hun kerfstok hebben.

zwarte lijst

Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn

Vanmiddag wordt de lijst, het ‘Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn’ gelanceerd op een symposium in Den Haag. Het register is goedgekeurd door het College Bescherming Persoonsgegevens, de CBP. Het initiatief voor de lijst komt van ZorgZijn Werkt. Dit is een kleine werkgeversorganisatie binnen de zorg. De lijst is bedoeld voor thuiszorgwerknemers, verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.

 

Aantallen

Hoeveel zorgwerknemers zich jaarlijks schuldig maken aan diefstal en mishandeling in niet duidelijk. De uitvinders van het register schatten dat dit zo’n één tot drie procent zal zijn onder de 1,3 miljoen zorgmedewerkers. Dit lijkt weinig, maar omdat er kwetsbare groepen als ouderen en gehandicapten bij betrokken zijn kan dit leiden tot grote gevolgen.

 

Redelijkheid

De opname van een werknemer in het register is niet voor altijd. Dit is voor een periode van minimaal twee, maximaal vier jaar. Een woordvoerder van ZorgZijn Werkt vertelt: “En er wordt natuurlijk ook gelet op de redelijkheid. Een stagiair die een keer een waterkoker heeft meegenomen, komt niet meteen in het register.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2019 ZorgKiezer.nl | Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344