Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wekelijks komen er duizend mensen bij met diabetes type 2

Diabetes

Het Diabetes Fonds constateert dat 52 procent van de volwassenen meer kans heeft op het krijgen van diabetes type 2. Dit is gebleken uit de resultaten van de diabetes-test die ruim 70 duizend Nederlanders de afgelopen weken namen.

Op dit moment zijn er 1,1 miljoen Nederlanders met diabetes type 2. Elke week komen hier zo’n duizend Nederlanders bij. Een groot deel is 65-plus. Van de 65-plussers heeft namelijk 78 procent een verhoogd risico om diabetes type 2 te krijgen.

Wat is diabetes type 2?

Diabetes type 2 heeft een andere oorzaak dan diabetes type 1. Anders dan diabetes type 1 is diabetes type 2 niet blijvend en chronisch. Bij diabetes type 1 zit er te veel glucose in het bloed. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer op insuline. Insuline is het hormoon dat ervoor zorgt dat glucose (suiker) door de cellen wordt opgenomen. Hierdoor kan de bloedsuikerspiegel niet meer goed geregeld worden en blijft er te veel suiker in het bloed zitten wat een hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Het lichaam merkt dit en zal aan het begin meer insuline aanmaken. Als er te lang niks gebeurt zal het lichaam stoppen met insuline aanmaken en zal de bloedsuikerspiegel hoog blijven. Diabetes type 2 kan blindheid, hart- en vaatziekten en nierfalen veroorzaken.

Hoe kan ik diabetes type 2 voorkomen?

Een grote oorzaak van diabetes type 2 is een ongezonde levensstijl. Er is een aantal dingen die je kan doen om de kans te verkleinen om diabetes type 2 te krijgen. Gevarieerd en gezond eten is belangrijk. Hierdoor blijkt je gewicht op pijl wat de bloedsuikerspiegel in balans houdt. Het Diabetes Fonds zet zich dan ook in om ervoor te zorgen dat producten in de winkel minder suikers bevatten.

Behandelen van diabetes type 2

Is er bij jou diabetes type 2 geconstateerd? Soms krijg je dan medicijnen voorgeschreven, maar het belangrijkste is om gezond te eten en te bewegen. Door lichaamsbeweging reageert je lichaam beter op het hormoon insuline. Mocht je roken dan is het ook verstandig om hiermee te stoppen. Roken verhoogd de kans om diabetes te krijgen namelijk met 30 tot 40 procent.

Hulp nodig?

Heb jij ook de test gedaan, en laten je resultaten zien dat je ook diabetes type 2 hebt? Hier kan je de vergoeding zien voor diabetes. Mocht je graag iemand willen spreken of extra vragen hebben dan kan je altijd even bellen met 020 2611 600.

 

Laatste update op 11 mei 2018 – 09:23 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344