Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Werken in de zorg? Kijk mee in de week van Zorg en Welzijn

Vandaag start de week van Zorg en Welzijn. Met deze week wil de sector campagne voeren om ook jongeren te motiveren om een studie of baan te zoeken in de zorgsector, vanwege het tekort aan personeel. Jij hebt tot en met zaterdag 17 maart de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe mooi de sector is. Maar hoe kan jij deelnemen? 

Zorg en Welzijn

doel van de week van Zorg en Welzijn?

Met deze week wil de sector campagne voeren om ook jongeren te motiveren om een studie of baan te zoeken in de zorgsector. Door de open dagen krijgen mensen de mogelijkheid om een realistisch beeld te krijgen over het werken in de zorg en welzijn. Zo kan hopelijk het personeelstekort worden aangepakt.

Personeelstekort

Het personeelstekort neemt namelijk toe in de zorgsector meldt De Telegraaf vanochtend. Er zullen tot 2022 wel honderdduizend functies niet worden gevuld. Er is voornamelijk veel vraag naar verpleegkundigen van mbo- en hbo-niveau. In de medisch technische beroepen is er ook een erg tekort samen met medische specialisten. Hierbuiten neemt het percentage ouderen die werken in de zorgsector toe. Op dit moment is een kwart van de werknemers boven de 55 jaar oud.

Deelname

Zowel als organisatie als individu kan je deze week deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook kan je meelopen bij sommige organisaties of speeddaten met organisaties om een baan te krijgen. In Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord openen ruim 70 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Bekijk hier waar jij kunt kijken in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344