Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zeldzame ziektes, niet meer vergoed

 

In een concept-advies van het college voor zorgverzekeringen staat het advies om de vergoeding voor twee zeldzame ziektes te stoppen. Het gaat hier om de ziekte van Fabry en de ziekte van Pompe. Het zijn beide stofwisselingziekten waar minder dan 1 op de 2000 mensen aan lijden.

Het ontwikkelen van medicijnen voor deze zeldzame ziekten is erg duur. Deze medicijnen worden nu nog vergoed vanuit de basisverzekering, maar hier komt dus wellicht een einde aan. Mensen met één van deze ziekten worden als het ware in de steek gelaten omdat er bezuinigd moet worden.

 

Mensen met deze ziekten hoeven nog niet bang te zijn dat dit advies wordt aangenomen. Dit concept-advies heeft een grote hoeveelheid negatieve reacties gehad waardoor het waarschijnlijk is dat het stoppen van de vergoeding niet doorgaat. Wel is hierdoor een discussie ontstaan over hoe de basisverzekering moet worden ingedeeld en misschien was dat ook wel de bedoeling van deze harde uitspraak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344