Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ziekenhuizen maken sterftecijfers bekend

Alle ziekenhuizen hebben officieel hun sterftecijfers bekend gemaakt, zo meldt de Nederlandse Zorgautoriteit. Sinds dit jaar zijn ziekenhuizen verplicht om hun sterftecijfers openbaar te maken. De instelling kregen tot 1 maart de tijd om de sterftecijfers online te zetten.

sterftecijfers

Inhoudsopgave

Uitstel

In 2009 ging deze afspraak al van start onder ziekenhuizen, maar veel ziekenhuizen hebben de bekendmaking uitgesteld. Slechts vier ziekenhuizen bleken te weinig gegevens te hebben. De NZa gaf ze nog tot 1 oktober om de voorlopige cijfers van dit jaar bekend te maken. Voor de sterftecijfers kan men kijken op de websites van de zorginstellingen. Ziekenhuizen hebben de vrijheid om een toelichting te geven bij hun cijfers.

 

Vooruitzicht

De NZa streeft ernaar dat alle ziekenhuizen ook andere cijfers zullen publiceren. Denk aan complicaties die optreden na de operaties. De cijfers kunnen zowel (potentiële) patiënten als zorgverzekeraars zicht bieden op de kwaliteit van de zorg die ziekenhuizen bieden.

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Laatste update op 11 november 2014 – 12:54 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344