Ziekenhuizen maken sterftecijfers bekend

Alle ziekenhuizen hebben officieel hun sterftecijfers bekend gemaakt, zo meldt de Nederlandse Zorgautoriteit. Sinds dit jaar zijn ziekenhuizen verplicht om hun sterftecijfers openbaar te maken. De instelling kregen tot 1 maart de tijd om de sterftecijfers online te zetten.

sterftecijfers

Uitstel

In 2009 ging deze afspraak al van start onder ziekenhuizen, maar veel ziekenhuizen hebben de bekendmaking uitgesteld. Slechts vier ziekenhuizen bleken te weinig gegevens te hebben. De NZa gaf ze nog tot 1 oktober om de voorlopige cijfers van dit jaar bekend te maken. Voor de sterftecijfers kan men kijken op de websites van de zorginstellingen. Ziekenhuizen hebben de vrijheid om een toelichting te geven bij hun cijfers.

 

Vooruitzicht

De NZa streeft ernaar dat alle ziekenhuizen ook andere cijfers zullen publiceren. Denk aan complicaties die optreden na de operaties. De cijfers kunnen zowel (potentiële) patiënten als zorgverzekeraars zicht bieden op de kwaliteit van de zorg die ziekenhuizen bieden.

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.