Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorg- of reisverzekering? Voorkom dubbele kosten!

Je wil het liever niet nodig hebben, medische zorg op vakantie. Maar mocht je onverhoopt een misstap maken op het strand en door je enkelg aan of in de tropen een exotische infectie opdoen, dan ben je blij dat je bij een ziekenhuis of kliniek in het buitenland terecht kan. Bij spoedeisende zorg hoef je doorgaans de rekening niet zelf te betalen. De basisverzekering vergoedt deze kosten. Maar let op: deze kosten worden vergoed naar Nederlandse tarieven. Dat betekent dat je in landen waar de zorg ‘wat duurder’ is, misschien toch in de buidel moet tasten. Dit kan je voorkomen door je aanvullend te verzekeren of door een reisverzekering af te sluiten. Maar waar moet je nou op letten?

sea-beach-holiday-vacation-large (1)

Heb jij alleen een basisverzekering?

Als je alleen een basisverzekering hebt en je gaat naar landen waar de zorg duur is, dan kan het verstandig zijn om je extra bij te verzekeren met een reisverzekering. Landen waar de zorg doorgaans duurder is, zijn landen als Amerika, Canada, Zwitserland en sommige Zuid-Amerikaanse landen. Heb je een reisverzekering nodig? Let dan goed op dat je reisverzekering ook dekking heeft voor medische kosten in het buitenland.

Heb jij een zorgverzekering met aanvullende dekking?

De aanvullende zorgverzekering bevat twee mogelijke uitbreidingen voor ziektekosten in het buitenland; Europa-dekking of Wereld-dekking. De termen spreken voor zich. Bij Europa-dekking worden kosten in Europese landen vergoed. Bij Wereld-dekking ben je verzekerd voor kosten die je waar dan ook maakt. Uiteraard hebben verschillende verzekeraars andere voorwaarden. Hier zie je wat jouw polis dekt voor spoedeisende hulp in het buitenland. Let wel goed op: Noodhulpverlening, zoals een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval worden door sommige aanvullende pakketten niet gedekt en kunnen bijzonder kostbaar uitpakken.

Het kan ook nog zijn dat je gewoon zorg wilt in het buitenland, die niet spoedeisend is. Het is goed om te weten dat de zorgverzekeraar uiteraard alleen medisch-noodzakelijke zorg vergoed in het buitenland. Dit doen de zorgverzekeraars overigens wel onder duidelijk voorwaarden. Wil je weten welke vergoeding jouw zorgverzekeraar biedt voor niet spoedeisende zorg in het buitenland? Bekijk dan dit handige overzicht.

Bij twijfel, bel je verzekeraar!

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent tegen dezelfde kosten. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Check dus goed of de dekking van zorgverzekering en je reisverzekering elkaar niet overlappen. Twijfel je? Bel zowel je zorgverzekeraar als je reisverzekeraar en laat je door hen goed voorlichten. Alleen zo weet je dat je niet teveel betaalt, maar ook niet onderverzekerd bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344