Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgkosten niet voor rekening Nederlanders

Laatste update op 27 oktober 2021 – 11:04 door Daan.

Nederlanders zijn bijna niet bereid om meer te betalen om de toenemende zorgkosten te betalen. Dat de zorgkosten verdubbelen is voor veel Nederlanders niet te accepteren.

Uit onderzoek van Achmea blijkt dat meer dan 70 procent van de Nederlandse bevolking niets tot maximaal 50 euro wil bijbetalen om de groeiende zorgkosten te dekken. Daarnaast hebben veel Nederlanders behoefte aan keuzevrijheid en transparante zorg.

Keuzevrijheid zorg
Veel Nederlanders willen zelf kiezen waar zij behandeld worden. Er is echter niet genoeg informatie beschikbaar om de beste behandelaar te vinden. Nu wordt met name de huisarts en de zorgverzekering gebruikt als informatiebron. Zorgverzekeraars bepalen vaak in welk ziekenhuis de behandeling gedaan moet worden, maar ongeveer 30 procent van de Nederlanders wil niet dat de zorgverzekeraar dit bepaalt. Wel geeft meer dan de helft van de bevolking aan dat de zorgverzekeraar het ziekenhuis mag bepalen als er wordt gekozen voor het ziekenhuis met de beste resultaten. Ook vindt zo’n 40 procent dat de zorgverzekeraar het ziekenhuis mag kiezen als deze het meeste ervaring heeft met de specifieke behandeling. En zo’n 14 procent vindt dat de zorgverzekeraar het ziekenhuis mag bepalen als daar de kortste wachttijd is. Toch blijft de keuzevrijheid belangrijk voor veel Nederlanders.

Transparantie
Veel Nederlanders hebben aangegeven in het onderzoek dat zij meer inzicht willen in de kwaliteit van de behandelingen. Zij zouden graag een kwaliteitskeurmerk zien bij ziekenhuizen.

Reactie op “Zorgkosten niet voor rekening Nederlanders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344