Zorgverzekeraars besluiten over toekomst sociaal geriaters

Zorgverzekeraars hebben besloten dat sociaal geriaters geen hoofdbehandelaars meer zijn in Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Sociaal geriaters zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen die nog thuis wonen. Door het besluit van de zorgverzekeraars staan veel sociaal geriaters op straat, waardoor ze gedwongen zijn om (vervroegd) met pensioen te gaan of om elders aan de slag te gaan zo bericht de Nationale Zorggids.

zorgverzekeraars

 

Sociaal geriaters zijn hoofdbehandelaar af

Volgens de zorgverzekeraars zijn sociaal geriaters geen hoofdbehandelaars bij GGZ instellingen. Zorgverzekeraars willen graag een beperkt aantal hoofdbehandelaars omdat alleen hoofdbehandelaars hun behandelingen zelfstandig kunnen declareren. Hoe meer hoofdbehandelaars er zijn hoe meer kosten zorgverzekeraars moeten vergoeden waardoor het voor zorgverzekeraars interessant is om zo weinig mogelijk hoofdbehandelaars te erkennen.

 

Vereniging specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters

De vereniging voor specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters, Verenso, heeft vastgesteld dat er zestig sociaal geriaters door het besluit van zorgverzekeraars gedupeerd zijn. Verenso heeft de Commissie Hoofdbehandelaarschap van de GGZ gevraagd om aan de slag te gaan om de positie van sociaal geriaters te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.