Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars garanderen spoedeisende hulp Den Helder

Het is aan zorgverzekeraars om de spoedeisende hulp van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder overeind te houden. Woensdag meldde de NZa dat de verzekeraars wel degelijk deze taak op zich kunnen nemen. Wel zouden ze wellicht meer moeten betalen dan ze lief is.

bannertje

Bijdrage afgewezen

Onlangs vroeg het ziekenhuis een bijdrage aan de minister. Het ging hier om acute verloskunde en spoedeisende hulp. Het verzoek is geweigerd nu blijkt dat de zorgverzekeraars het kunnen verzorgen.  De NZa vertelt: “De zorgverzekeraars moeten voor 1 december aan de NZa laten weten hoe ze de spoedzorg in Den Helder voor hun verzekerden garanderen”.

Wonenden uit de omgeving zouden, wanneer de spoedeisende hulp zou verdwijnen, meer dan 45 minuten verder moeten reizen om geholpen te kunnen worden. Dit staat gelijk aan de tijdsnorm waarbinnen men in geval van spoed bij een ziekenhuis zou moeten zijn.

 

Eigen inzet

NzA verklaarde dat het ziekenhuis ook zelf moet streven naar een oplossing.  „Als een ziekenhuis een machtspositie heeft, omdat er verder in de regio geen andere zorgaanbieder is die deze zorg aanbiedt, mag het ziekenhuis daar geen misbruik van maken, bijvoorbeeld door onredelijk hoge tarieven te vragen.” De waakhond voor de zorg zal in de gaten houden dat de zorgverzekeraars en het ziekenhuis „hun verantwoordelijkheid nemen”.

 

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn over wanneer je je zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344