Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: e-health

De stijgende zorgkosten zorgen ervoor dat er steeds meer innovatieve oplossingen worden gezocht om dit tegen te gaan. E-health is een manier die het mogelijk maakt om via informatie- en communicatietechnologie de gezondheidszorg te verbeteren.

Waar kan e-health voor gebruikt worden
E-health kan op verschillende manieren bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg. Zo kunnen mensen die gebruik maken van thuiszorg, 24 uur per dag contact hebben met verpleegkundigen. Ook kunnen patiënten online bloedstollingswaarden of de bloedsuikerspiegel doorgeven. Controle afspraken kunnen plaatsvinden op afstand waardoor er veel minder fysieke afspraken worden gemaakt. Dit kan tijd en geld besparen voor zowel arts als patiënt.

E-health en de zorgverzekering
Zorg blijft geld kosten en om dit te betalen heeft iedereen een zorgverzekering. Patiënten kunnen vanuit de AWBZ vergoeding krijgen voor e-health. Zo heeft zorgorganisatie Sensire een ‘Zorg op afstand’ project waarbij patiënten die thuiszorg gebruiken, met behulp van een iPad, in contact blijven met wijkverpleegkundigen. Hierop heeft zorgverzekeraar Menzis enthousiast gereageerd. Door een vergoeding voor e-health op te nemen in de zorgverzekering kan het aantal digitale bezoeken aan de huisarts stijgen en het contact tussen patiënt en arts makkelijker worden.

Steun uit Tweede Kamer voor e-health
Door e-health in te zetten kunnen grote voordelen in de gezondheidszorg behaald worden. Eerder dit jaar gaf minister Schippers al aan dat zij sterk wil inzetten op het stimuleren van het gebruik van e-health. In een brief aan de Tweede Kamer zei zij dat “Het gebruik van e-health kan helpen bij de uitdaging om de vrijheid en zelfredzaamheid van patiënten te versterken, oplossingen te bieden voor het dreigend personeelstekort, het verbeteren van de patiëntveiligheid en de zorg en de kostenstijging te beperken. Maar boven alles is ICT een middel en geen doel en moet als zodanig ook worden ingezet.”

 

Laatste update op 27 september 2012 – 14:20 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344