‘Zorgverzekering 2013 kan 200 euro goedkoper’

De premie voor zorgverzekering 2013 kan 200 euro goedkoper. Dat stelt de Vereniging van Vrijgevestigd Medisch Specialisten. De ziekenhuiszorg kan zeker 15 procent goedkoper als medisch specialisten weer een grotere rol in de organisatie krijgen, zo zegt de organisatie.

Patiënt centraal
Volgens voorzitter Milco Linssen draait de organisatie in een ziekenhuis nu te veel om het ziekenhuis  en de verzekeraar en minder om de patiënt. Doordat elk specialisme een strenge scheiding kent en er te weinig onderlinge afstemming is, wordt de patiënt bij behandelingen te veel van het kastje naar de muur gestuurd. ‘Privéklinieken werken veel efficiënter’, stelt Linssen, ‘en die winst zou bij ziekenhuizen ook te halen moeten zijn’.

Normen opleggen

De VVMS stelt het vreemd te vinden dat ziekenhuizen nauwelijks met efficiencynormen werken. Ze pleit voor invoering daarvan en voor minder administratieve regels voor de arts.

Premies vergelijken
Ondanks het bericht van de VVMS is het de vraag of de zorgpremie van zorgverzekering 2013 lager gaat worden dan in 2012. Afgelopen week zei Peter Ruys van ZorgKiezer.nl in de Metro dat hij verwacht dat de zorgpremie 2013 gaat stijgen. Als jij als eerste op de hoogte wil zijn van de nieuwe zorgpremies voor 2013, schrijf je dan in voor ZorgKiezer.nl premie-alert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.