Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Verregaande plannen in gelekt formatie-document

In de gelekte stukken die vandaag via RTL Nieuws naar buiten zijn gebracht, staan verregaande plannen voor hervorming van de zorg. De plannen zijn voorgelegd aan ambtenaren van het ministerie die hierop reageren in het gelekte document. De voorstellen bevatten oa. een eigen bijdrage bij onnodig bezoek aan de huisarts of huisartsenpost en het afschaffen van de restitutiepolis voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage bij onnodig bezoek eerste hulp

De formatiepartners hebben een scenario waarbij een eigen bijdrage wordt gevraagd bij onnodig bezoek aan de eerste hulp (huisarts of huisartsenpost) voorgelegd aan de ambtenaren. Deze reageren niet positief op het voorstel. Ze stellen dat het juridisch moeilijk te handhaven is. Daarnaast zeggen ze dat het de relatie tussen patiënt en behandelaar zal schaden en in sommige gevallen tot agressie zal leiden. Wel geven ze aan dat het verstandig is om patiënten een (financiële) prikkel te geven om gepast huisarts en huisartsenpost bezoek te stimuleren. Een voorstel waarbij sowieso een eigen bijdrage wordt gevraagd voor elk bezoek aan de huisarts of de huisartsenpost, behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Restituiepolis

Bij zorgverzekering 2013 kun je nu nog kiezen tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis betaalt de verzekerde eerst zelf. En declareert hij dat bij de zorgverzekeraar. De verzekerde is vrij om te kiezen naar welk ziekenhuis hij gaat. Bij een naturapolis wordt de zorg rechtstreeks door de zorgverzekeraar betaald en wordt niet van alle ziekenhuizen en behandelcentra de volle rekening vergoed.

De onderhandelaars van VVD en PvdA vragen aan de ambtenaren wat de voor- en nadelen zijn als in het basispakket slechts de naturapolis wordt toegestaan. De restitutiepolissen zou dan alleen nog via de aanvullende verzekering beschikbaar zijn.

De ambtenaren geven aan dat dit de keuzevrijheid van verzekerden ernstig zou beperken. Er zou een beeld kunnen ontstaan dat keuzevrijheid alleen voor de rijken is, aldus de ambtenaren. Daarnaast vragen ze zich af of de maatregel wel tot kostenbesparing zal leiden. En tot slot wordt ook van deze maatregel de juridische houdbaarheid in twijfel getrokken door de ambtenaren.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je overstappen van zorgverzekering, dan moet je voor 1 januari 2013 je huidige zorgverzekering opzeggen. Je hebt dan tot 1 februari om een andere zorgverzekeraar uit te kiezen. Zorgverzekering vergelijken wordt dit jaar nog belangrijker. Vorig jaar bespaarden overstappers gezamenlijk 40 miljoen euro. Zorgverzekeringen vergelijken doe je eenvoudig op ZorgKiezer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344