Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verschil zorgverzekering of reisverzekering? Voorkom dubbele lasten!

Je wil het liever niet nodig hebben, medische zorg op vakantie. Maar mocht je onverhoopt een been breken of een infectie opdoen, ben je blij dat je bij een ziekenhuis of kliniek in het buitenland terecht kan. Bij spoedeisende zorg, hoef je de rekening met Europese zorgpas (EHIC) niet zelf te betalen. De basisverzekering vergoedt je ziektekosten. Maar let op: deze worden wel vergoedt naar Nederlandse tarieven. Dat betekent dat je in landen waar de zorg ‘duur’ is, mogelijk flink bij moet betalen. Dit kan je voorkomen door je aanvullend te verzekeren of door een reisverzekering af te sluiten. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen zorgverzekering en reisverzekering?

Heb jij alleen basisverzekering?

Als je alleen een basisverzekering hebt en je gaat naar landen waar de zorg duur is, dan kan het verstandig zijn om je extra bij te verzekeren met een reisverzekering. Landen waar de zorg doorgaans duurder is zijn landen als Amerika, Canada, Zwitserland en sommige Zuid-Amerikaanse landen. Check dat goed van tevoren. Heb je een reisverzekering nodig, let dan goed op dat je reisverzekering ook dekking heeft voor medische kosten in het buitenland.

Heb jij een zorgverzekering met aanvullende dekking?

De aanvullende zorgverzekering bevat twee mogelijke uitbreidingen voor ziektekosten in het buitenland; Europa-dekking of Wereld-dekking. De termen spreken voor zich. Bij Europa-dekking worden kosten in Europese landen vergoed. Bij Wereld-dekking ben je verzekerd voor kosten die je waar dan ook maakt. Let wel goed op: Noodhulpverlening, zoals een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval worden door sommige aanvullende pakketten niet gedekt en kunnen bijzonder kostbaar uitpakken. Wil je weten welke vergoeding jouw zorgverzekeraar biedt? Bekijk ons handige overzicht.

De aanvullende zorgverzekering kan alleen maar afgesloten worden tijdens het zorgseizoen. Je kunt dus niet gaandeweg het jaar jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. Alleen aan het einde van het jaar kan je een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2014. Bedenk dus goed voor je zorgverzekering in 2014 of je van plan bent om (verre) reizen te maken of op veel op vakantie te gaan.

Wanneer heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering kan uitkomst bieden als jij op vakantie gaat waar de medische zorg duur is en je alleen een basisverzekering hebt. Landen waar de medische zorg duur is zijn bijvoorbeeld Amerika, Canada, Zwitserland of enkele landen in Zuid-Amerika. Een reisverzekering hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Check bijvoorbeeld deze opties:

Univé – vanaf €1,99

FBTO – vanaf €2,19

Aegon – vanaf €2,37

Dubbel verzekerd; ga niet teveel betalen!

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent tegen dezelfde kosten. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Check dus goed zowel je zorgverzekering als je reisverzekering of de dekking elkaar niet overlapt.

zorgverzekering vs reisverzekering

Twijfel je? Bel zowel je zorgverzekeraar als je reisverzekeraar en laat hen je dekking voor medische kosten toelichten.

Reacties op “Verschil zorgverzekering of reisverzekering? Voorkom dubbele lasten!

  1. Er word heel veel uitgelegd,,,,maar de ham vraag is hoe goed moet je verzekert zijn,welke
    pakket kan je hebben,moet je hebben om geen zieken kosten zorgen te hebben in het buiten land.als ik in bankok ,Amerika,chili,brazilie,Suriname zit welke zijn de pakketten die ik moet hebben zonder enige andere kosten,,,welke zijn de goeie goedkope zorg aanbieders.

    1. Denk niet eens dat dat zo zeer de ham vraag is. Je moet jezelf er echt extern bij laten helpen om zo’n zorgverzekering af te sluiten. Ik heb nog steeds het idee dat ze me maar overal een beetje een verzekering aannaaien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344