Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering vergelijken steeds belangrijker

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:57 door Daan.

Het wordt steeds belangrijker om je zorgverzekering goed te vergelijken met andere zorgverzekeringen, dat is een van de conclusies uit de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt van de Nederlandse Zorgautoriteit. Overstappers hebben het afgelopen jaar maar liefst 40 miljoen aan zorgpremie bespaard door een andere zorgverzekering te nemen. 

Overstappen zorgverzekering
De afgelopen jaren neemt het aantal overstappers steevast toe. In 2011 stapte 6% over naar een andere zorgverzekering. Voor zorgverzekering 2010 was dit percentage 5,5%. Uit eerder onderzoek bleek al dat vooral jonge mensen overstappen.

Zorgverzekering vergelijken en overstappen kan zeker lonend zijn. Een consument kan tot honderden euro’s besparen door over te stappen.

Collectief verzekeren
De afgelopen jaren is het aantal collectief verzekerden steeds verder gestegen. Gemiddeld stijgt het aantal collectief verzekerden met ongeveer 2% per jaar. Dit jaar is ruim 67% van de verzekerden collectief verzekerd. Voor zorgverzekering 2013 zal dat percentage naar verwachting nog verder stijgen. Overigens constateert de NZa dat de gemiddelde korting bij een collectieve verzekering de afgelopen jaren nagenoeg gelijk is gebleven.

Aanvullende verzekering
Ongeveer 88% van de verzekerden heeft bij zorgverzekering 2012 een aanvullende zorgverzekering afgesloten.  Dat is een kleine daling van 2% ten opzichte van zorgverzekering 2011. Elk jaar neemt het aantal aanvullend verzekerden iets af. Uit het onderzoek van de NZa bleek verder dat ongeveer de helft van de zorgverzekeraars geen acceptatievoorwaarden stellen voor de aanvullende zorgverzekeringen.

Kwaliteit zorgverzekeraars
De NZa keek ook naar hoe verzekerden de kwaliteit van hun verzekeraar beoordelen. Over het geheel is het kwaliteitsoordeel toegenomen, behalve op het onderdeel informatievoorziening. Verzekerden zien de kwaliteit van de informatie over bijbetalen bij een behandeling afnemen, zo blijkt uit het onderzoek. Een duidelijke oproep aan de verzekeraars: wees duidelijk wat de consument bij welke behandeling bij moet betalen.

Het experiment met de vrije tandartstarieven 2012 is hier een goed voorbeeld van. De consument overspoelde de verzekeraar met vragen over maximumtarieven en bijbetaling van tandartskosten, dat vrijwel alle verzekeraars besloten een einde te maken aan de onduidelijkheid en de maximumvergoedingen te schrappen.

Zorgverzekering 2013
Overstappen van zorgverzekering 2013 kan vanaf november van dit jaar. Op de hoogte blijven van al het nieuws over zorgverzekering 2013, schrijf je dan in voor de ZorgKiezer.nl-nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344