Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Jouw zorg-update voor 12:00

zorgverzekeraars 2020 premie bekend gemaakt daling Zilveren Kruis, CZ en VGZ, stijging Menzis met 1 euro

De ‘grote vier’ onder de zorgverzekeraars zijn bekend! Menzis, VGZ, Zilveren Kruis en CZ, hebben hun premies intussen bekend gemaakt. Menzis was gisteren de eerste met een kleine stijging van hun basisverzekering. VGZ, CZ, en Zilveren Kruis maakten vanochtend bekend dat hun premies juist dalen in 2020. Ben jij goedkoper uit in 2020? Lees hier de laatste updates.

zorgverzekeraars 2020 premie bekend gemaakt daling Zilveren Kruis, CZ en VGZ, stijging Menzis met 1 euro


Bij VGZ daalt de ‘Ruime Keuze’ basisverzekering juist met 1 euro. Zilveren Kruis en CZ dalen nog sterker: de basisverzekering van Zilveren Kruis gaat 125,45 kosten, dan is 1,50 euro goedkoper dan dit jaar. CZ haalt zelfs 3,85 euro van de basispremie. De ‘zorg-op-maatpolis’ gaat in 2020 120,95 per maand kosten.

zorgverzekeraars, Menzis, Zilveren Kruis, Achmea, CZ, VGZ, premie, premieverloop, stijging, zorgkosten,

Ook verzekerden van Univé, OHRA, FBTO, Interpolis, Nationale Nederlanden, Salland, ZorgDirect, HollandZorg, DSW, InTwente, De Friesland, en de collectieven PMA en UnitedConsumers kunnen al inzien wat ze volgend jaar gaan betalen voor hun zorgpolis.

Toch meer betalen in 2020?

De gemiddelde trend voor volgend jaar lijkt een daling van de zorgpremie te zijn, maar of je straks daadwerkelijk goedkoper uit bent hangt af van de collectiviteitskorting die je nu ontvangt. Twee derde van de Nederlanders ontvangt nu een korting op de basispremie. Minister Bruins van Medische Zorg noemde die korting eerder een ‘sigaar uit eigen doos’. Zorgverzekeraars verhogen namelijk eerst de premie voor de collectiviteitskorting eraf gaat. Die korting was ooit bedoeld om verzekerden te laten profiteren van inkoopvoordeel dat verzekeraars behalen voor specifieke groepen, maar volgens Minister Bruins is dat inkoopvoordeel nooit meer dan 5%. Ook vindt de Minister dat de korting teveel een marketingmiddel zijn geworden voor gezonde groepen. Daarom wordt vanaf 2020 de maximale korting op de basisverzekering verlaagd van 10 naar 5 procent. Als je geen korting kreeg op de basisverzekering, dan ga je er bij verschillende verzekeraars op vooruit. Maar als je nu wel korting krijgt, bijvoorbeeld via je werkgever, dan kan het zijn dat je toch meer gaat betalen volgend jaar omdat de premiedaling niet opweegt tegen de korting die je inlevert. Als jouw verzekeraar de premies voor 2020 al bekend heeft gemaakt kun je in je polis zien wat voor jou geldt.

Prijsvechters zoals AnderZorg en Ditzo wachten vaak tot het allerlaatste moment. Uiterlijk vanavond om middernacht moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt hebben. Houd ons blog in de gaten of volg ons op Twitter. In de loop van vanmiddag volgt een update met de goedkoopste polissen voor budget, natura en vrije zorgkeus, plus de opvallendste verschillen.

De vergelijker van ZorgKiezer is morgen helemaal compleet. Vanaf dat moment kun je vergelijken welke zorgverzekering het beste bij jou past, voor de laagste premie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344