Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars slaan handen ineen in aanpak coronacrisis

Het is overal merkbaar: we zitten massaal thuis, maar er is meer eenheid dan ooit. Zo ook binnen de zorgverzekeringswereld. Elke vorm van concurrentie ligt momenteel even in de ijskast. Dit is een tijd waarin men de handen ineen moet slaan. Daarom zijn verzekeraars samen op zoek naar oplossingen voor de coronacrisis. Zo stellen Petra van Holst algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland, Joep de Groot, bestuursvoorzitter van CZ en Ton van Houten, bestuursvoorzitter van Zorg en Zekerheid in dagblad Trouw.

De continuïteit van de zorg heeft voor de zorgverzekeraars prioriteit. Van Houten geeft aan: “Verzekerden moeten kunnen rekenen op zorg en zorgaanbieders moeten overeind blijven.” Dit betekent volgens Van Houten onder meer dat zorgorganisaties met financiële problemen steun krijgen van de overheid en van zorgverzekeraars.

Extra kosten vragen goede samenwerking

De huidige situatie brengt voor ziekenhuizen veel extra kosten met zich mee. Veel personeel krijgt bijscholing tot IC-verpleegkundige, ziekenhuizen slaan massaal beschermingsmiddelen in en de vraag naar nieuwe beademingsapparatuur is hard gestegen. In normale tijden betaalt iedere verzekeraar zijn eigen deel van de kosten. Nu het coronavirus met name Noord-Brabant ontzettend hard heeft getroffen, zou dit betekenen dat verzekeraars die actiever zijn in deze regio voor een groot deel van de extra kosten op moeten draaien. Om dit te voorkomen is er besloten om de kosten met alle verzekeraars te delen.

Zorgverleners zonder contracten met zorgverzekeraars

In een tijd vol onzekerheid staat één ding als een paal boven water: wat er ook gebeurd, de zorg moet blijven draaien. Daarom vertelt Van Holst: “zorgverleners moeten zich geheel kunnen richten op verlenen van zorg. Wat ik blijf benadrukken is dat we meeleven en waardering hebben voor de inzet en flexibiliteit van zorgverleners. Die willen we op allerlei manieren ondersteunen.”

Toekomstvisie in crisistijden?

Om ook in de komende weken en maanden goede zorg te kunnen garanderen, is innovatie en aanpassing noodzakelijk. Als het aan Van Houten ligt, wordt de coronazorg en de reguliere zorg apart gezet: “Ziekenhuis A houdt zich dan bezig met corona en ziekenhuis B doet de uitstelbare zorg, zoals een knie-operatie. Doe je dit niet, dan kunnen de gevolgen ernstig zijn.” Daarnaast is er ook een sterke groei in de digitale zorgverlening zichtbaar. Als het aan Van Holst ligt, dan is die trend misschien wel blijvend. Initiatieven die zijn ondernomen kunnen misschien ook bij andere patiëntengroepen worden geïntroduceerd als de rust is weergekeerd.

Bron: Nationale Zorggids

Laatste update op 16 april 2020 – 12:23 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344