Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering CZdirect terug in 2020

Laatste update op 6 november 2019 – 12:47 door .

Voormalig online label CZdirect werd op 1 januari vervangen door ‘Just’ en alle verzekerden werden automatisch overgezet. Slechts een jaar later maakt CZdirect een come-back voor 2020. Dit keer niet als budget-naturapolis, maar als scherp geprijsd alternatief voor de standaardpolis van CZ.

czdirect in 2020 terug CZ just zorgverzekering zorgverzekeraar zorgpremie

Just-verzekerden hoeven niet bang te zijn voor een (nieuwe) overstap: Just blijft gewoon bestaan en houdt de eigen website. De verzekerden die dit jaar automatisch werden overgeschreven naar Just gaan nu niet automatisch weer terug naar CZdirect. CZdirect had voorheen ook een eigen website, maar zal vanaf 2020 te vinden zijn op cz.nl. Via de online vergelijker van Zorgkiezer kun je vanaf 12 november testen of het nieuwe CZdirect in 2020 een goede optie is voor jou.

Wat is het verschil tussen Just en CZdirect?

Just is vooral gericht op jongeren. De verzekering streeft ernaar risico’s te dekken met een helder pakket voor een scherpe prijs. Met slechts één aanvullende polis en één optie voor tandverzekering is het de meest compacte verzekering van Nederland. De basispremie is vrij hoog voor een prijsvechter, maar de aanvullende pakketten zijn voordelig. Dat is mogelijk omdat er minder in het aanvullende pakket zit dan gebruikelijk. Just schrijft daarover op de website dat het zonde is om te betalen voor zorg waar de verzekerde toch geen gebruik van maakt, zoals klankschaaltherapie, designerbrillen of aromatherapie. Het aanvullende pakket dekt wel mondzorg na een ongeluk en spoedeisende hulp in het buitenland.

Welke zorg precies in de polis van CZdirect komt is nog niet bekend. Volgens CZ wordt het vernieuwde CZdirect een voordelige naturapolis met een relatief lage premie voor aanvullende verzekeringen. In tegenstelling tot Just valt er bij CZdirect wel wat te kiezen: er komen vijf verschillende aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De huidige standaardpolis van CZ biedt slechts twee smaken tandartsverzekering, maar dit zou kunnen veranderen voor 2020.

Zorgverzekeringen vergelijken voor 2020

De premie voor CZdirect in 2020 wordt uiterlijk 12 november bekend gemaakt. Vanaf dat moment kun je Just en CZdirect vergelijken met alle andere verzekeringen. Meld je aan voor onze PremieAlert, dan krijg je meteen bericht als de premies voor 2020 bekend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344