Tussentijds van zorgverzekering overstappen kan

De zorgverzekering kan best wel ingewikkeld zijn. Kom je er halverwege het jaar achter dat je toch niet helemaal tevreden bent met je zorgverzekering, dan wil je graag overstappen. Overstappen van zorgverzekering kan in een aantal gevallen ook midden in het jaar.

Lees verder

Meer mensen blijven weg bij zorgverlener vanwege hoog eigen risico

Steeds meer mensen blijven weg bij uit het ziekenhuis, bij de tandarts of andere zorgverlener door het verhoogde eigen risico. Consumenten zijn bang om kosten te maken en laten daarom een bezoekje aan de zorgverlener eerder zitten. De verzekeraars hebben vorig jaar veel minder claims binnen gekregen en dat heeft hen een miljoenenbesparing opgeleverd.

Lees verder

Duizenden consumenten fout in met deadline overstappen zorgverzekeraar

Veel consumenten denken ten onrechte dat ze nog tot het einde van de dag kunnen overstappen van zorgverzekering. Alleen consumenten die vóór 31 december hun oude verzekering hebben opgezegd, kunnen vandaag nog overstappen. Consumenten die dit niet gedaan hebben, kunnen pas volgend jaar weer switchen van zorgverzekering. Uit de honderden telefoontjes van de afgelopen dagen blijkt dat veel consumenten dachten nog voor 31 januari te kunnen overstappen, zonder hun oude verzekering opgezegd te hebben.

Lees verder

Op wintersport, ben je wel goed verzekerd?

Een weekje skiën of snowboarden. Een wintersportvakantie is hartstikke leuk, maar er zitten ook een aantal risico’s aan vast. Je kan zomaar een been breken en dan moet je met de gipsvlucht naar huis. De gipsvlucht wordt echter niet verzekerd door de basis zorgverzekering. Het is dus belangrijk dat je goed verzekerd bent, voor je op wintersport gaat.

Lees verder

‘Ik ben overgestapt, maar ik heb nog niks gehoord. Wat nu?’

Omdat er heel veel mensen (ruim 1, 2 miljoen consumenten) zijn overgestapt in de afgelopen weken, is het ontzettend druk bij de zorgverzekeraars. Daarom kan het iets langer duren voordat je je bevestiging ontvangt. Maak je dus geen zorgen als je nog niks hebt vernomen van je nieuwe zorgverzekeraar. De verwachting is dat je uiterlijk vóór 25 januari bevestiging van de nieuwe zorgverzekeraar ontvangt. 

Lees verder

Veelgestelde vraag: Ik ben overgestapt maar mijn oude verzekeraar heeft de premie voor januari al geïncasseerd. Wat nu?

Als je eind vorig jaar bent overgestapt, kan het zijn dat je oude verzekeraar de premie voor januari al geïncasseerd heeft. Dit bedrag krijg je altijd terug van je oude zorgverzekeraar. Wanneer je dit bedrag terugkrijgt, verschilt per verzekeringsconcern. ZorgKiezer.nl maakte een rondgang rond de grote verzekeraars om te vragen wanneer je dit bedrag kan terug verwachten.

  Lees verder

Overstappen van zorgverzekering 2013 – De 4 grootste misvattingen

Overstappen van zorgverzekering lijkt soms lastiger dan het is. Zelfs als je al jarenlang klant bent bij dezelfde zorgverzekeraar, kan het toch voordelig zijn om over te stappen. Zo is een collectieve verzekering niet altijd de goedkoopste en is overstappen naar een uitgebreid pakket minder eng dan het lijkt. Er zijn vier grote misvattingen omtrent zorgverzekeringen die wij graag uit de wereld helpen.

Lees verder