Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Concerta vergoeding in 2013

Voor veel kinderen en volwassenen is Concerta hét gebruikte medicijn in plaats van Ritalin. Concerta wordt gebruikt bij de behandeling van ADHD en ADD. Toch wordt Concerta niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kan voor de vergoeding van Concerta een aanvullende zorgverzekering afgesloten worden. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden dit, daarom hier een overzicht van de zorgverzekeringen met een vergoeding voor Concerta. Wil je weten welke zorgverzekeraars Concerta vergoeden in 2014? Dat vind je hier:

Vergoeding Concerta in 2014

Vergoeding voor Concerta per zorgverzekeraar

Gebruik jij of een kind in jouw gezin Concerta, dan moet je hiervoor een eigen bijdrage betalen. Wordt er één tablet per dag gebruikt (bijvoorbeeld van 54mg), dan kan je bij een aantal zorgverzekeraars terecht voor een vergoeding van de eigen bijdrage voor Concerta. Bij een slechts een beperkt aantal zorgverzekeraars krijg je een volledige vergoeding van de eigen bijdrage. Deze staan in de lijst vermeld met 100% vergoeding

Er zijn meer zorgverzekeraars die wel een vergoeding bieden voor de eigen bijdrage, maar met een lager maximum bedrag. Er kan dan een bedrag overblijven wat dan toch zelf betaald moet worden.

Concerta vergoeding met een beperkte eigen bijdrage

Een aantal zorgverzekeraars biedt ook een vergoeding voor de eigen bijdrage voor Concerta. Met deze vergoeding kan het zijn dat er toch nog een klein gedeelte eigen bijdrage betaald moet worden. Andere zorgverzekering die Concerta vergoeden zijn:

Het ligt eraan hoeveel je per jaar kwijt bent aan concerta. Het kan zijn dat 500 euro voldoende vergoeding is voor Concerta in jouw persoonlijke situatie. Is 500 euro niet voldoende dan kan er gekozen worden voor een uitgebreider pakket. Op ZorgKiezer.nl kan je elke zorgverzekering vergelijken. Wil je liever persoonlijk hulp, dan kan je ook bellen naar 020-2611600 en dan helpen wij jou graag met het vinden van de beste zorgverzekering, ook voor de vergoeding van Concerta.

 

Laatste update op 7 september 2015 – 13:10 door Claire Langenhoff.

Reacties op “Concerta vergoeding in 2013

 1. Mijn zoon gebruikt Concerta 54 mg 1x daags.
  Tot mijn verbazing moeten we nu ook ruim €25,– aan eigen risico betalen.
  Dit in tegenstelling tot vorige jaren; weet u wat dat nu weer voor grap is.
  Hij is verzekerd bij Zilveren Kruis 4 sterren en betaalt ca €140,–; daarbovenop nog maandelijks die € 25,– dat is wel aanzienlijk duur dan de bedoeling was.
  Ik kon in de voorwaarden daar niets over vinden

  Is u daar iets over bekend?
  Is dat bij alle verzekeringen zo?

  Vriendelijke groeten

  Rinze Stel

 2. hallo Claire,

  Een client van mj heeft een zoon die concerta gebruikt. Hun huidige zorgverzekeraar vergoedt deze medicatie niet. Ze willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Krijgen ze dan direct de concerta vergoed of geldt er dan een wachttermijn?

  Dorien van Kampen

 3. hallo Claire,

  Ik heb een standaard vraag.
  Mijn zoon gaat zeer binnenkort overstappen op concerta 1 pil per dag.

  Ik zit zelf nu bij menzis.

  Als ik een hoger pakket neem, kost mij dit per maand meer geld ~+ eigen risico. Is het dan wel of niet voordeliger om extra hiervoor te verzekering. ~Ik heb namelijk geen idee wat concerta per maand gaat kosten. En kan hier ook niks over vinden op internet. (dus kan geen berekening maken)

  Kunt u mij helpen??

  Gr Miranda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344