Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Fysiotherapie en de zorgverzekering in 2013

Wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering of moet hiervoor een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten? Het verschilt per situatie of de zorgverzekering de fysiotherapie betaalt of dat jij betaalt.

Fysiotherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Dit betekent dat niet iedereen voor deze vergoeding in aanmerking komt. In 2013 is het zo dat de basisverzekering gaat betalen vanaf de 21e behandeling bij de fysiotherapeut.

Krijg jij vergoeding vanuit de basisverzekering?

Als je een vergoeding wilt krijgen vanuit de basisverzekering voor fysiotherapie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet namelijk een chronische aandoening hebben en deze aandoening moet op de lijst van chronische aandoeningen voorkomen. Deze lijst is wettelijk bepaald. Als dit voor jou geldt, dan krijg je vanaf de 21e behandeling bij de fysiotherapeut de bedragen vergoed. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf.

Gebruik een aanvullende zorgverzekering

Ga jij vaak naar de fysiotherapeut en gaat het niet om een chronische aandoening, dan kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten om de kosten te dekken voor fysiotherapie. Ook als je wel recht hebt op een vergoeding vanuit de basisverzekering, kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten om de eerste 20 behandelingen te dekken. De vergoeding voor fysiotherapie verschilt per zorgverzekeraar, daarom is de zorgverzekering vergelijken altijd aan te raden. Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie, dus ook hier moet rekening mee gehouden worden.

Naar welke fysiotherapeut mag je?

Wil jij dat de zorgverzekering de kosten voor het bezoek aan de fysiotherapeut betaalt? Dan is het belangrijk dat je van tevoren weet wat de voorwaarden van de zorgverzekeraar zijn. Als je geen vrije zorgkeuze hebt, kan het zijn dat de zorgverzekering niet alles betaald als zij geen contract hebben met de fysiotherapeut. Dan moet je alsnog zelf een deel van de kosten betalen. Je bent natuurlijk altijd vrij om zelf te kiezen naar welke fysiotherapeut je gaat, maar het kan dus zijn dat niet het hele bedrag wordt vergoed door de zorgverzekering. Je kan vooraf aan je bezoek bij je zorgverzekeraar navragen of zij een contract hebben met de fysiotherapeut van jouw keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344