Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Huisartsen klagen zorgverzekeraars aan

De vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen stapt naar de rechter omdat zij het niet eens zijn met de plannen betreft het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). De huisartsen klagen hierbij vier grote zorgverzekeraars aan.

Huisartsen en zorgverzekeraars maken onderling afspraken. In de contracten voor 2013 hebben de zorgverzekeraars aangegeven dat de huisartsen zich verplicht moeten aanmelden bij het EPD. Doen ze dit niet, dan hebben ze geen contract met de zorgverzekeraar en is het voor de huisarts bijna niet mogelijk om nog te werken. Voor veel zorgverzekeringen geldt de regel dat je alleen bij gecontracteerde zorgverleners terecht kunt.

Vier grote zorgverzekeraars

De Vereniging van Praktijkhoudende huisartsen klaagt daarom nu Achmea, CZ, Menzis en VGZ aan. Het is niet duidelijk wanneer het kort geding zal plaatsvinden. De contracten moeten voor 1 januari getekend worden, maar de huisartsen willen dit niet omdat het EPD het beroepsgeheim schendt en de privacy gevoelige gegevens van patiënten niet genoeg beschermt.

 

Reactie op “Huisartsen klagen zorgverzekeraars aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344