Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Medicijnen veel langer houdbaar

Veel medicijnen worden ongeopend weggegooid. Ze zijn niet gebruikt binnen de termijn van houdbaarheid. Nu blijkt dat medicijnen veel langer houdbaar zijn dan gedacht. Dit kan kostenbesparend zijn voor de zorgverzekering.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat medicijnen die volgens de houdbaarheidsdatum niet meer goed zijn, nog prima te gebruiken zijn door mensen. De onderzoekers hebben de werkzame stoffen getest in acht medicijnen uit ongeopende verpakkingen die tussen de 28 en 40 jaar over de datum waren.

Na 40 jaar nog steeds werkzaam

In deze medicijnen zitten vijftien werkzame stoffen waarvan er veertien getest zijn, omdat voor een van de stoffen geen test bestaat. Met een test die aangeeft hoeveel werkzame stof er in een medicijn zit bleek er in twaalf nog steeds genoeg concentratie aan werkzame stof te zitten. Er zat nog zo’n 90% van de hoeveelheid van werkzame stoffen in de medicijnen zoals op het etiket stond beschreven. Dat is genoeg voor een medicijn om werkzaam te zijn volgens de onderzoekers.

Langer houdbaar, lagere kosten

Dat medicijnen veertig jaar na de uiterste houdbaarheidsdatum gebruikt mogen worden is misschien een beetje veel, maar dat de houdbaarheidsdatum verlengd kan worden, moet mogelijk zijn. Zo kan veel geld bespaart worden op de ziektekosten. De medicijnen in Nederland zijn een onderdeel van de stijgende kosten en de hogere premie voor de zorgverzekering 2013. Door afspraken te maken met de fabrikanten van medicijnen worden er al kosten bespaard waardoor de zorgverzekering minder stijgt volgend jaar. Benieuwd naar de premie voor de zorgverzekering 2013. De zorgverzekering vergelijken is binnenkort weer mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344