Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ongeval en eigen risico: Ben jij verantwoordelijk?

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:53 door Daan.

Het eigen risico gebruik je om de zorgkosten te dekken die onder de basis zorgverzekering 2013 vallen. Maar wat nou als je een ongeval hebt gehad dat veroorzaakt is door een ander. Moet jij dan opdraaien voor de kosten en eigen risico betalen?

Als je een ongeval hebt gehad, moet je dit bij je zorgverzekeraar melden. Als iemand anders verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval, kan het zijn dat deze verantwoordelijk is voor de kosten die daaruit voort komen. Daar vallen ook de medische kosten onder.

Kosten terughalen bij aansprakelijke partij

Heb je medische kosten gemaakt na een ongeval waar jij niet verantwoordelijk voor was, dan kan je deze kosten vaak verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Zorgverzekeraars kunnen je adviseren over hoe je dit het beste kunt doen. Vaak moet je het eigen risico, dat gebruikt wordt voor de medische kosten, eerst zelf betalen en dit kan je dan later terug krijgen. Het eigen risico bij je zorgverzekering 2013 wordt volgend jaar 350 euro.

Kosten na medische fout of mishandeling

Ook als je slachtoffer bent van een medische fout of mishandeling kan je kosten maken die jij moet betalen. In dit geval ben jij dan ook niet altijd verantwoordelijk voor die kosten en kan je die verhalen bij de verantwoordelijke partij. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe jij moet aangeven wat er is gebeurt. Zo krijg je als klant van Menzis of AnderZorg gratis advies bij je zorgverzekering over hoe jij de schade kan claimen. Binnenkort kan je weer de zorgverzekering vergelijken en overstappen naar een zorgverzekering die het beste past bij jouw voorkeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344