Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstappen van zorgverzekering 2013 – De 4 grootste misvattingen

Laatste update op 7 september 2015 – 13:08 door Claire Langenhoff.

Overstappen van zorgverzekering lijkt soms lastiger dan het is. Zelfs als je al jarenlang klant bent bij dezelfde zorgverzekeraar, kan het toch voordelig zijn om over te stappen. Zo is een collectieve verzekering niet altijd de goedkoopste en is overstappen naar een uitgebreid pakket minder eng dan het lijkt. Er zijn vier grote misvattingen omtrent zorgverzekeringen die wij graag uit de wereld helpen.

1. Ik ben al te laat met overstappen voor 2013

Nee, je bent nog niet te laat. Je hebt tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Via de website ZorgKiezer.nl kan je zelfs tijdens de feestdagen je online aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering. Ook in het weekend is het mogelijk om via ZorgKiezer.nl over te stappen. Overstappen is gratis en de oude zorgverzekering wordt voor je opgezegd als je via ZorgKiezer.nl overstapt. Wil je graag advies over de beste zorgverzekering? Je kan ons belteam telefonisch bereiken op 020-2611600

2. Ik wil een uitgebreid aanvullend pakket, dus ik word niet geaccepteerd

Dat is niet altijd waar. Niet alle zorgverzekeraars hanteren een medische selectie voor de aanvullende verzekering. Vaak is het zo dat de medische selectie alleen geldt voor de extra uitgebreide aanvullende tandartsverzekering of de hele uitgebreide aanvullende verzekeringspakketten. Maar ook dit geldt niet voor alle zorgverzekeraars of pakketten. Op ZorgKiezer.nl kan je meteen zien of er wel of geen sprake is van een acceptatie procedure.

3. Overstappen is ingewikkeld, dat gaat zeker verkeerd

Overstappen naar een andere zorgverzekering is makkelijker dan het lijkt. Op ZorgKiezer.nl kan je elke zorgverzekering vergelijken en zelf aangeven welke zorg je vergoed wilt krijgen, bij deze voorkeuren krijg je een persoonlijke top 3 te zien. Je kan je meteen online aanmelden voor de zorgverzekering die het beste bij je past en alles wordt voor je in orde gemaakt. De oude zorgverzekering wordt gestopt en de nieuwe gaat in op 1 januari 2013. Wil je dat iemand je helpt met overstappen? het belteam zit voor je klaar op 020-6168200!

4. Ik heb al korting op mijn zorgverzekering, dus dat kan niet goedkoper

Dat hoeft niet. Als je al verzekerd bent via een collectief, betekent dit niet automatisch dat dit de goedkoopste zorgverzekering is. Collectieven moet aansluiten bij de verschillende wensen van een grote groep mensen. Hierdoor is de kans groot dat je verzekerd bent voor zorg die je eigenlijk niet gebruikt. Door de zorgverzekering aan te passen aan de eigen wensen en voorkeuren kan de zorgverzekering een stuk goedkoper uitvallen en via ZorgKiezer.nl krijg je op veel zorgverzekeringen ook nog een unieke korting.

Reactie op “Overstappen van zorgverzekering 2013 – De 4 grootste misvattingen

  1. ik wil wel is weten hoe het zit met medicijne, kan en mag een apotheek je medicijne veranderen omdat ze goedkoper zijn en doen alle zorgverzekeraars mee aan dit prefenci beleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344