Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Vergoeding Concerta en Strattera

Concerta en Strattera zijn medicijnen die gebruikt worden bij de behandeling van ADHD. Wij krijgen veel vragen over de vergoeding van Concerta en de vergoeding van Strattera. Deze medicijnen worden door een aantal zorgverzekeraars volledig vergoed in 2013. Andere zorgverzekeringen vergoeden Concerta of Strattera gedeeltelijk en sommige ook helemaal niet.  


Sinds 1 januari 2012 zijn de prijzen voor medicijnen vrijgegeven. Dit betekent dat apothekers en zorgverzekeraars onderhandelen over de prijs van geneesmiddelen. Per apotheek, zorgverzekeraar en zorgpolis kunnen de afspraken verschillen. Voor de behandeling van ADHD is Ritalin het meest gebruikte medicijn en dit medicijn wordt dan ook vergoed vanuit de basisverzekering. Toch gebruiken veel mensen Concerta of Strattera bij de behandeling van ADHD. Deze medicijnen zijn duurder en worden daarom niet altijd vergoed.

Zorgverzekering 2014: Vergoeding Concerta bekijken >>

Er is een aantal zorgverzekeraars dat naast de basisverzekering een aanvullende zorgverzekering biedt die Concerta en Strattera wel vergoeden in 2013. Deze zorgverzekeraars zijn o.a. ONVZ, Avero Achmea en Delta Lloyd. Andere zorgverzekeraars bieden ook een vergoeding voor Concerta of Strattera, maar deze dekken niet altijd het gehele bedrag. Belangrijk bij het kiezen van een zorgverzekering is om rekening te houden met hoeveel medicijn er wordt gebruikt. Als het medicijn in beperkte mate wordt gebruikt, komen ook andere zorgverzekeraars in aanmerking met een volledige vergoeding.

De zorgverzekeringen die Concerta en Strattera 100% vergoeden zijn:

Wij geven je graag een overzicht van de kosten voor deze pakketten. Wil je graag overstappen naar één van deze zorgverzekeringen, dan kan je dat voordelig doen via ZorgKiezer.nl. Wij bieden namelijk een korting aan op de maandelijkse premie van de zorgverzekering.
Gebruik je Concerta of Strattera in beperktere mate, dan kan je eventueel ook een zorgverzekering afsluiten bij o.a. Stad Holland, Zilveren Kruis of Agis.

 

 

Reacties op “Zorgverzekering 2013: Vergoeding Concerta en Strattera

 1. Ik heb net een mail gestuurd naar onvz met de vraag of strattera door hun vergoed word. Hun antwoord was dat er een minieme kans was dat ik geaccepteerd zou worden omdat mijn dochter het medicijn al gebruikt!
  Dat is toch ook krom?
  Ik ga ze maandag bellen of dit echt zo is , aangezien jullie hier schrijven dat ze het wel vergoeden…..maar dat is dus blijkbaar alleen als je het nog niet gebruikt…hoe bedoel je medische selectie

 2. Hier dezelfde ervaring. ONVZ pretendeert een vergoeding te geven voor de eigen bijdrage voor medicatie, maar bij de vraag of Concerta vergoed wordt (bij vergoedingsbedrag medicijnen 4500 euro) werd gezegd dat de kans op acceptatie zeer minimaal was. Misleiding vind ik het!

 3. Het middel strattera blijft een heet hangijzer voor velen. mijn zoon gebruikt het middel na een trial via het umcg in groningen, het middel werkt zo goed dat hij van speciaal onderwijs af is en nu in groep 8 van regulier basisonderwijs zit. Helaas ben ik genoodzaakt bijna ieder jaar van zorgverzekering te wisselen. de zorgverzekeringen gooien de vergoeding zomaar van het ene jaar op het andere naar nul.

  het laaste drama was een constructie van independer.nl. een combinatie van Avéro Achmea by aevitae via independer.nl met als aanvullend zorgpakket excellent.

  hele jaar keurig betaald tot een mail op 7 januari met de medeling dat de vergoeding van 100 procent naar nul was gegaan. oftewel per jaar 1066 euro zelf betalen.

  na contact met een hele aardige mevrouw van aevitae heeft een aparte constructie bedacht dat ik de vip pakket van VGZ neem ipv de excellent. (snapt u het nog) en dat tegen een meerpijs van 46 euro. komt er op neer dat ik nu 16 euro duurder ben dan eerst maar geen 1066 zelf hoe te betalen.

  navraag heeft me geleerd dat independer veel zaken heft geschrapt (hoezo onafhankelijk)

  Voor mij nooit weer independer.nl en elke december maar bellen met zorgverzekeraars of ze het wel of niet vergoeden, ik snap er niets van zo’n goed medicijn en zoveel ellende er om

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344