Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vijf tips om te besparen op je zorgverzekering in 2013

Laatste update op 2 december 2012 – 23:27 door Wim Vis.

De kosten voor de zorgverzekering in 2013 zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Besparen op de zorgverzekering is op veel manieren mogelijk. Om jou een handje te helpen geeft ZorgKiezer.nl vijf tips over hoe je makkelijk op je zorgverzekering kunt besparen. 

Jij hebt recht op korting

Je hoeft niet altijd lid te zijn van een groep of collectief om korting te krijgen op je zorgverzekering. Bij ZorgKiezer.nl heeft iedereen recht op korting. Als je overstapt via ZorgKiezer.nl profiteer je automatisch van onze unieke korting op verschillende zorgverzekeringen. Hier hoef je verder niks voor te doen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Kies je bijvoorbeeld voor een vrijwillig eigen risico van 500 euro omdat je toch nauwelijks tot geen zorg gebruikt, dan krijg je in ruil hiervoor korting op je maandpremie. Dit scheelt al makkelijk tientallen euro’s per maand.

Is je aanvullende zorgverzekering echt nodig?

Veel mensen sluiten een aanvullende zorgverzekering af. De meeste aanvullende zorgverzekeringen zijn pakketten die meerdere vergoedingen bevatten. Het komt dus geregeld voor dat je premie betaald voor een vergoeding van zorg die je niet gebruikt. Het is daarom belangrijk om van te voren te bedenken welke zorg je volgend jaar wilt gebruiken. Kies  je toch voor een aanvullende zorgverzekering, dan is het verstandig om het bedrag dat je elke maand betaald voor dat pakket naast het bedrag legt dat je per jaar vergoed krijgt. Weegt deze vergoeding op tegen de premie die je betaalt?

Altijd de zorgverzekering vergelijken!

Je huidige zorgverzekeraar geeft je elk jaar een nieuwe aanbieding. Vergelijk de zorgverzekering met andere aanbieders. Het kan zomaar zijn dat je dezelfde vergoeding bij een andere zorgverzekeraar kan krijgen voor een lager bedrag per maand. Daarnaast is het belangrijk om de zorgverzekering te vergelijken, omdat de persoonlijke wensen voor zorg niet meer hetzelfde hoeven te zijn als vorig jaar. Je kan daarom op ZorgKiezer.nl elke zorgverzekering vergelijken aan de hand van jouw voorkeuren.

Kies voor een internet zorgverzekering

Een makkelijke manier om geld te besparen is om over te stappen naar een internet zorgverzekeraar. Bijna alle bekende zorgverzekeraars hebben naast de reguliere zorgverzekering ook een internet variant. Deze zijn voordeliger omdat veel online geregeld wordt. Via ZorgKiezer.nl kan je makkelijk overstappen naar een internet zorgverzekering. Let wel goed op of de dekking van je internet zorgverzekering wel dezelfde is als de dekking van je reguliere polis. Dit kan verschillen.

Betalen per jaar geeft extra korting

In plaats van elke maand je zorgpremie te betalen, kan je ook in één keer de gehele premie voor een jaar betalen. Door dit te doen krijg je nog een keer korting over het gehele bedrag. Deze korting verschilt per zorgverzekeraar, dus ook hierbij is vergelijken belangrijk.

Reactie op “Vijf tips om te besparen op je zorgverzekering in 2013

  1. Hou er wel rekening mee dat je met een internet zorgverzekering meestal een beperkte keuze in de zorgverleners hebt: je moet je zorg/geneesmiddelen daar halen, waar je zorgverzekeraar het wil vergoeden voor je; haal je het ergens anders, omdat het b.v. de apotheek bij jou op de hoek is, dan vergoeden ze maar bv. 70% van de kosten. Tevens wordt bij veel zorgverzekeraars de vergoeding van geneesmiddelen zwaar onderbelicht: nagenoeg alle zorgverzekeraars beperken de keuze van het merk/de fabrikant van je geneesmiddelen: of ze vergoeden alleen het laagst geprijsde merk van die maand, of ze hebben een deal gemaakt met een bepaalde fabrikant die ze dan ook standaard vergoeden: wil je een ander/vast merk, dan kan dat bij de meeste zorgverzekeraars alleen met aangetoonde allergiën voor het geneesmiddel dat de zorgverzekeraar standaard vergoed: vaak lastig dus! Alleen ONVZ is hierop een uitzondering (en IZA gemeenten, maar die is alleen toegankelijk voor gemeente ambtenaren en familie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344