Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverleners kiezen vaak voor zichzelf

Zorgverleners kiezen vaak eerder voor hun eigen belang dan het belang van de patiënt. Dit blijkt uit onderzoek van de brancheorganisatie voor farmaceutische bedrijven Nefarma.

Patiënten worden door dokters niet genoeg centraal gesteld en de zorgverleners in Nederland krijgen van de patiëntenorganisaties slechts vijf van de tien punten die zij konden krijgen op de mate waarin zij het belang van de patiënt voorop stellen. De patiëntenorganisaties beoordeelden ook de balans die zorgverzekeraars en zorgverleners maken tussen het eigen belang en het belang van de patiënt.

Zorgverzekeraars verdienen te veel

Maandag werd bekend dat de bestuurders van zorgverzekeraars ver boven de Balkenende-norm verdienen. Zo verdient de bestuurder van zorgverzekeraar VGZ bijna vier ton per jaar. Zorgverzekeraars zijn de enige in de zorg die niet hoeven te voldoen aan de inkomensnormen. De Tweede Kamer wil hier wat tegen doen en ervoor zorgen dat zorgverzekeraar niet veel meer dan twee ton per jaar kunnen verdienen. De zorgverzekeraars worden gedeeltelijk betaald door geld dat elke Nederlander moet betalen aan de zorgverzekering. Toch vindt de koepel van verzekeraars dat zij geen maximum salaris kunnen hebben, omdat het een private onderneming betreft.

Meer kosten voor de consument

De basis zorgverzekering 2013 wordt ondertussen steeds verder uitgekleed en de premie voor de zorgverzekering is tot nu elk jaar omhoog gegaan. Ook moet er in 2013 een eigen risico betaald worden van 350 euro en dit alles terwijl de topbestuurders van de zorgverzekeringen hun zakken vullen. Consumenten moeten steeds meer betalen, maar krijgen hier minder voor terug. De wet om ervoor te zorgen dat de zorgverzekeraars gebonden zijn aan een maximum inkomen is nog niet aangenomen door de Eerste Kamer. Wat vind jij? mogen de zorgverzekeraars zoveel verdienen mede door geld betaald aan de zorgverzekering door elke Nederlander?

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:50 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344