Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: 4 tips voor gezinnen

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:50 door Daan.

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Gezinnen hebben vaak andere wensen voor de zorgverzekering dan alleenstaanden. Wil je zwanger worden of heb je kleine kinderen, je wilt graag specifieke zorg vergoed krijgen die past bij jouw situatie. Hiervoor bestaan gezinspakketten bij de zorgverzekeraars.

zorgverzekering voor gezinnen

1. Wil je zwanger worden? Kies van tevoren je zorgverzekering

Als je een gezin wilt beginnen is het handig om van tevoren de zorgverzekering hierop aan te passen. Je kan maar één keer per jaar van zorgverzekering wijzigen. Met een gezinsverzekering kan je bijvoorbeeld extra vergoeding krijgen voor kraamzorg, vergoeding krijgen voor een zwangerschapscursus of een vergoeding krijgen voor huishoudelijke hulp na bevallen. Het verschilt echter per zorgverzekeraar wat er vergoed wordt uit een zorgverzekering 2013 voor gezinnen. De zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor als je graag een kindje wilt.

2. Heb je kleine kinderen? Stap over naar een gezinspakket

Voor peuters en kleuters zijn weer andere zorgbehoeften dan voor baby’s. Heb je kleine kinderen dan kan je ook een zorgverzekering voor gezinnen kiezen. Er zijn pakketten die speciaal voor gezinnen met kleine kinderen zijn ontwikkeld. Je krijgt dan bijvoorbeeld vergoeding voor een (kinder)bril, orthodontie of voor (kinder)fysiotherapie. Kinderen onder de 18 zijn gratis mee verzekerd en je kan zelf ook gebruik maken van de vergoedingen. Zo is iedereen in het gezin goed verzekerd.

3. Stap over en krijg korting op je zorgverzekering

Iedereen komt in aanmerking voor de ZorgKiezer korting. Dit is een korting die je op je zorgverzekering in 2013 krijgt als je via ZorgKiezer.nl overstapt. Ook kan je korting krijgen als je een collectieve zorgverzekering afsluit. Dit kan vaak via je werkgever. Ook als je lid bent van een vereniging of vakbond, kan je collectieve korting krijgen. De kortingen veranderen elk jaar. Je moet daarom elk jaar de huidige zorgverzekering vergelijken met het nieuwe aanbod. Vaak kan de zorgverzekering goedkoper als je overstapt. Overstappen via ZorgKiezer.nl is makkelijk en helemaal gratis.

4. Zijn je kinderen boven de 18, kies dan individueel

Heb je kinderen boven de 18 jaar, dan zijn zij niet meer gratis mee verzekerd. Als je dan nog steeds een zorgverzekering hebt voor het hele gezin, kan je misschien oververzekerd zijn. Kinderen boven de 18 hebben vaak andere behoeften dan kleine kinderen. Zij gebruiken meestal weinig tot geen zorg, een uitgebreide gezinsverzekering is dan te veel. Om de beste zorgverzekering te vinden moet iedereen als individu de zorgverzekering vergelijken. Het kan dus voorkomen dat leden van hetzelfde gezin een zorgverzekering 2013 hebben bij een andere zorgverzekeraar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344