Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013 en kinderen

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:49 door Daan.

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om tenminste de basis zorgverzekering te hebben. Dit geldt ook voor kinderen. Toch is het voor kinderen iets anders geregeld met de zorgverzekering dan voor volwassenen.

Zijn kinderen ook verplicht zich te verzekeren?

Ja, kinderen zijn ook verplicht een zorgverzekering te hebben. Kinderen onder de 18 jaar moeten bijgeschreven worden bij de zorgverzekering 2013 van één van de ouders. Eén van de ouders moet dus een zorgverzekering hebben om een kind te verzekeren. Heb je dit niet, dan is het kindje niet verzekerd en eventuele kosten die gemaakt worden voor zorg, zijn dan voor rekening van de ouders. Voor kinderen onder de 18 jaar hoeft geen premie betaald te worden, zij zijn gratis mee verzekerd!

Wat is de beste zorgverzekering voor een kind?

Een kind onder de 18 kan bij één ouder worden bijgeschreven op de polis. Als je als ouders verschillende zorgverzekeringen hebt, dan kan je het kind het beste bijschrijven bij de ouder met de meest uitgebreide (aanvullende) zorgverzekering. Ook voor de aanvullende zorgverzekering hoeft niet betaald te worden voor het kind. Heb je als ouders beiden een zorgverzekering waar je het kind niet op wilt bijschrijven, dan kan je het kind ook los inschrijven bij een zorgverzekeraar. Er moet dan wel betaald worden voor de aanvullende zorgverzekering 2013 van het kind. Je mag dus zelf weten bij welke zorgverzekering je het kindje bijschrijft. Heb je net een kindje gekregen, dan moet je die binnen 4 maanden na de geboorte aanmelden bij de zorgverzekeraar.

Wat moet je doen als je 18 wordt?

Als je 18 jaar wordt is je zorgverzekering niet langer gratis. Je moet dan zelf voor je zorgverzekering zorgen. Vaak ben je nog bij een van de ouders mee verzekerd, maar dit is misschien niet het beste pakket voor jou. Je kan dan de zorgverzekering aanpassen naar jouw wensen bij de huidige zorgverzekeraar, maar ja kan ook overstappen naar een andere aanbieder. Je kan elke zorgverzekering vergelijken aan de hand van jouw wensen om zo de beste zorgverzekering 2013 te vinden.
Let op dat als je wilt overstappen, dat je dit doet voor je verjaardag. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in op de dag dat je 18 wordt. Om over te stappen heeft de oude zorgverzekeraar wel een bewijs van inschrijving nodig van de nieuwe zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344