Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Het eigen risico

Het eigen risico 2013 bestaat uit een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het verplichte eigen risico in 2013 gaat omhoog naar 350 euro. Het verplichte eigen risico is een bedrag dat je gebruikt om zorg te betalen voordat je een vergoeding krijgt. Het eigen risico wordt alleen gebruikt voor de basisverzekering. Toch hoef je niet voor alle zorg uit de basisverzekering eigen risico te betalen.

Eigen risico 2013 betalen
Omdat het verplichte eigen risico met 130 euro wordt verhoogd, is dit voor sommige mensen moeilijk te betalen. De lage inkomens krijgen daarom een verhoging van de zorgtoeslag om dit te compenseren. Bij een aantal zorgverzekeraars kan je ervoor kiezen om je eigen risico in termijnen te betalen. Voor mensen die waarschijnlijk in de eerste paar maanden al door het eigen risico heen zijn, kan dit wat speling geven in de betaling. Je betaalt dan het hele jaar elke maand een stukje. Wat je teveel hebt betaald krijg je aan het eind van het jaar terug.

Basisverzekering 2013: geen eigen risico
Het eigen risico wordt gebruikt om kosten te dekken die je maakt vanuit de basisverzekering. Toch komt niet alle zorg die in de basisverzekering zit in aanmerking voor het eigen risico. Voor de volgende zorg hoef je geen eigen risico te betalen:

  • Bezoek aan de huisarts
  • Verloskundige zorg
  • Kraamzorg
  • Ketenzorg
  • Hulpmiddelen in bruikleen
  • Na controles van nier- of leverdonoren

Vrijwillig eigen risico
Naast het verplichte eigen risico is er ook een vrijwillig eigen risico. Het vrijwillig eigen risico is een bedrag waarmee het verplichte eigen risico verhoogd kan worden. Door dit te doen neem je meer risico voor eigen rekening. Door te kiezen voor een hoger eigen risico kan je beloond worden met een lagere maandelijkse premie voor je zorgverzekering. Het verhogen van je vrijwillig eigen risico is vaak aan te bevelen aan jongeren en gezonde mensen die weinig tot geen gebruik maken van de zorgverzekering.

Langzaam aan worden de tarieven van elke zorgverzekering bekend gemaakt. De basisverzekering is overal hetzelfde, het verschil zit in de aanvullende zorgverzekering. De zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de zorgverzekering die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren. En je kan meteen een hoop euro’s besparen!

 

Laatste update op 26 september 2012 – 14:27 door Claire Langenhoff.

Reactie op “Zorgverzekering 2013: Het eigen risico

  1. Ik heb mijn premie berekend op basis van wat ik belangrijk vind. Vergelijken van producten, voorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. Heel erg handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344