Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Internetpolis goedkoper dan reguliere polis, maar vaak niet dezelfde dekking

In de uitzending van TROS Radar werd gesteld dat je eenvoudig kan besparen door van het reguliere label over te stappen naar een internetverzekering van hetzelfde label. Steeds meer grote verzekeraars komen tegenwoordig met een goedkope internetpolis op de markt. Deze zijn vaak 10% goedkoper dan het reguliere label. Maar, wie deze een op een met elkaar vergelijkt, komt erachter dat het reguliere label en het internetlabel in dekking behoorlijk van elkaar verschillen. Een overstapper die verwacht goedkoper uit te zijn en denkt dezelfde dekking te behouden, komt hierdoor bedrogen uit.

Internetpolis is vaak 10% goedkoper dan reguliere polis..

In TROS Radar werden een aantal reguliere labels vergeleken met de internetverzekering van hetzelfde concern. Bij internetverzekeringen moet je zelf veel zaken via internet regelen, zoals bijvoorbeeld je declaraties. Daarnaast zul je via e-mail of chat met je verzekeraar in contact moeten treden, omdat ze per telefoon vaak niet communiceren. Heb je daar geen probleem mee, dan is dit mogelijkerwijs een goed en goedkoop alternatief.

… maar er zijn Flinke verschillen in de dekking

Er zijn echter een aantal zeer belangrijke verschillen in de dekking. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje:

Univé vs. Univé ZEKUR
Met een polis van Univé kan je terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland. Ben je verzekerd bij het goedkopere internetlabel Univé ZEKUR, dan kan je slechts voor planbare (dus niet spoedeisende hulp) behandelingen terecht bij slechts 16 ziekenhuizen in Nederland. Een belangrijk verschil.

Bekijk hier het verschil in de dekking van Univé en Univé ZEKUR

Menzis vs. Anderzorg
Mocht je van het reguliere label van Menzis willen overstappen naar het goedkopere internetlabel van Menzis Anderzorg, ook dan moet je goed opletten met je eventuele aanvullende dekking. Mocht je bijvoorbeeld een kinderwens hebben, dan zit je bij Anderzorg niet goed, aangezien Anderzorg (extra) kraamzorg niet vergoed in de aanvullende polis. Tip: Je kunt voor de basisverzekering overstappen naar AnderZorg, maar je aanvullende verzekering bij Menzis houden. Let daar goed op.

Bekijk het verschil in de dekking van Menzis en Anderzorg

CZ vs. CZ Direct
Ook hier is het reguliere label verschillend van het goedkopere internetlabel. Zo kun je je bij CZ Direct maar voor maximaal 450 euro aanvullend verzekeren voor bepaalde tandartskosten, terwijl je bij CZ tot maximaal1150 euro aanvullend kunt verzekeren voor tandartskosten. Ook kun je je bij CZ Direct niet aanvullend verzekeren voor orthodontie, terwijl dat bij het reguliere label wel kan.

Bekijk het verschil in de dekking van CZ en CZ Direct

Overstappen?

Wil je overstappen van zorgverzekeraar? Dat is heel eenvoudig! Op ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van jouw voorkeur. En je krijgt nog een een korting ook! Als je de juiste verzekering hebt gevonden, kun je simpel overstappen. ZorgKiezer.nl heeft een gratis overstapservice. Wij zeggen je oude verzekering op en melden je aan bij je nieuwe verzekeraar. Vragen? Bel ons op 020-2611600.

Reactie op “Internetpolis goedkoper dan reguliere polis, maar vaak niet dezelfde dekking

  1. als het om basis gaat is anderzorg wel degelijk een goeie keus, Heb het in 2012 getest en ben er erg tevreden over, kom niks tekort en het contact via internet gaat snel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344