Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering opzeggen: Waar moet je op letten?

Laatste update op 17 oktober 2012 – 16:24 door Claire Langenhoff.

Wil jij je zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere aanbieder, dan kan dat. Dit kan in principe maar één keer, aan het eind van het jaar. Tussentijds je zorgverzekering opzeggen is vaak niet mogelijk. Je zorgverzekering opzeggen kan op verschillende manieren met ieder hun eigen voordeel.

Automatisch opzeggen: Overstappen voor 1 januari

Als je wilt overstappen van zorgverzekering aan het eind van het jaar, kan je de zorgverzekering automatisch laten opzeggen. De nieuwe zorgverzekeraar zegt, na toestemming door jou, de oude zorgverzekering op bij je zorgverzekeraar. Je hoeft dit dan niet zelf te doen. Het is belangrijk om bij je aanmelding aan te geven dat je wilt dat de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering mag opzeggen. Als de oude zorgverzekering niet is gestopt, kan je niet overstappen. Het is belangrijk dat je overstapt voor 1 januari als je de oude zorgverzekering automatisch wilt laten opzeggen.

Zelf je zorgverzekering opzeggen: overstappen tot na 1 januari

Je kan ook zelf je zorgverzekering opzeggen. Dit kan je doen door een brief te sturen naar jouw zorgverzekeraar met de boodschap dat je wilt opzeggen. Als je zelf de zorgverzekering opzegt hoef je nog niet meteen over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Je hebt daarom langer de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. Je moet dan wel voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Deze gaat dan in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. De nieuwe zorgverzekeraar is altijd verplicht om je te accepteren voor de basisverzekering. Dit geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. De zorgverzekeraar hoeft je dus niet te accepteren en omdat je de oude zorgverzekering al hebt opgezegd, moet je soms genoegen nemen met een mindere dekking.

Je zorgverzekering opzeggen en overstappen

Wil je de zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een nieuwe, dan kan dat makkelijk via ZorgKiezer.nl. Overstappen is gratis en het opzeggen wordt automatisch voor je gedaan. De zorgverzekering vergelijken is weer mogelijk vanaf half november. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws betreft de zorg en weten wanneer alle premies bekend zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344