Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering overstappen: Houd je dan wel je huisarts?

Laatste update op 8 oktober 2012 – 17:03 door Wouter Heuvelink.

Het overstappen van zorgverzekering is vaak voordelig. Je kan geld besparen en meer vergoeding krijgen. Maar als je overstapt, mag je dan wel bij je eigen huisarts blijven?

Overstappen van zorgverzekering in 2013 kan invloed hebben op de keuze van zorginstellingen. Vaak kan je je eigen huisarts houden, maar de nieuwe polis kan andere voorwaarden hebben dan je oude zorgverzekering.

Met welke zorgverzekering mag je bij je huisarts blijven
Er zijn twee soorten polissen, een natura polis en een restitutie polis. Met de natura zorgverzekering kan je terecht bij alle zorgverleners die een contract hebben met de zorgverzekeraar. In principe heeft een zorgverzekeraar met 90% van de huisartsen een contract afgesloten. Grote kans dus dat je gewoon bij je huisarts mag blijven. De restitutie zorgverzekering heeft vrije zorgkeuze. Je mag dan zelf kiezen waar je naar toe gaat. Je mag dan ook bij je eigen huisarts blijven, maar ook een nieuwe kiezen.

Wil je overstappen? Eerst vergelijken
Wil je overstappen van zorgverzekering en wil je zeker weten dat je bij je huisarts mag blijven. Dan kan je altijd de zorgverzekeraar vragen om een overzicht van gecontracteerde zorgaanbieders. Overstappen is mogelijk als alle zorg premies bekend zijn. Wil je een berichtje krijgen als de premies bekend zijn. Meld je aan voor de premie alert! Je kan dan elke zorgverzekering vergelijken en overstappen naar de beste zorgverzekering voor jou.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344