Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Premie DSW met 45 euro omhoog

Laatste update op 29 december 2022 – 15:32 door Fabian Clemens.

Zorgverzekeraar DSW heeft wederom als eerste de premie voor de zorgverzekering bekend gemaakt. De premie voor de basisverzekering gaat in 2016 met 45 euro omhoog ten opzichte van vorig jaar. Per maand ga je bij DSW 98, 75 euro betalen, in 2015 was dit nog 95,- euro.

Premie DSW zorgverzekeraar

 

Stijging lager dan voorspeld

De stijging van DSW is lager dan de zeven euro die het kabinet voorspelde met Prinsjesdag. Dat de premie toch stijgt wijdt DSW onder andere aan de groeiende zorgkosten en de overheveling van de wijkverpleging naar het basispakket. DSW geeft hierbij wel aan dat als de premie achteraf te hoog is ingeschat, dat zij dit zullen verrekenen met de premie het jaar daarna. Dat de premie in 2016 beperkt stijgt bij DSW komt volgens Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer.nl door het toegenomen aantal klanten van DSW, waardoor er een flinke geldreserve is ontstaan. In reactie aan Nu.nl laat de heer Ruys weten: “DSW heeft een deel van zijn reserves ingezet om de onvermijdelijke premiestijging zoveel mogelijk te beperken. Het is daarmee een scherpe openingszet en het wordt spannend om te zien of de andere verzekeraars dit kunnen volgen.” De overige zorgverzekeraars hebben nog tot half november de tijd om de premie voor 2016 bekend te maken.

ZorgKiezer.nl bij BNR Nieuwsradio over premiestijging

Peter Ruys was te gast bij BNR Nieuwsradio om het te hebben over de premiestijging bij zorgverzekeraar DSW. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat DSW de zorgpremie verhoogt. DSW zet als eerste de toon voor de premie-ontwikkeling voor het komende jaar en de verwachting is dat de overige zorgverzekeraars niet veel zullen afwijken van deze ontwikkeling. Luister het hele bericht terug op BNR Nieuwsradio.

BNR Nieuwsradio

Wil jij ook als een van de eersten weten wat de nieuwe premies zijn, dan kan je je inschrijven voor de premie alert van ZorgKiezer.nl. Uiterlijk 19 november moeten alle zorgverzekeraars de premie voor 2016 bekend hebben gemaakt, zodat je nog genoeg tijd hebt om de zorgverzekering te vergelijken en over te stappen. Het serviceteam van ZorgKiezer.nl helpt je daar graag bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344