Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Premie zorgverzekering 2016 gaat omhoog

Op Prinsjesdag komt het ministerie van Volksgezondheid weer met een voorspelling over de premie voor de basis zorgverzekering voor 2016. Ze verwachten een stijging van de prijzen met 7 euro per maand. Jaarlijks zul je dus gemiddeld 84 euro meer kwijt zijn voor de basisverzekering. Verzekeraars bepalen zelf de prijzen, het is dus slechts een prognose.

premie zorgverzekering 2016

 

De voorspellingen van het ministerie blijken vaak niet te kloppen. Zorgverzekeraars vinden het vooral belangrijk om goed op elkaar te letten. Bepalend is vaak wat de premiestelling is van de eerste grote zorgverzekeraar die de premie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend maakt. De verzekeraar DSW is traditioneel jaarlijks de eerste verzekeraar die de premie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend maakt, maar dit is maar een kleine verzekeraar. De premiestelling van DSW is niet bepalend voor de grote verzekeraars.

Zorgtoeslag ook omhoog

Om niet nog meer onoverkomelijke kosten te creëren voor mensen met een laag inkomen, zal de zorgtoeslag ook meestijgen. De stijging van de premie wordt niet volledig opgevangen door een hogere zorgtoeslag, maar het grootste leed wordt voor verzekerden met een laag inkomen weg genomen. Op de website van de Belastingdienst kun je berekenen hoe hoog je zorgtoeslag gaat worden.

Eigen risico gaat ook met 10 euro omhoog

Helaas is er ook slecht nieuws over het eigen risico. Per 2016 stijgt het eigen risico waarschijnlijk van 375 naar 385 euro. Dit is vooral slecht nieuws voor de verzekerden die nu al weten dat ze veel medische zorg nodig gaan hebben in 2016. In 2006 is de huidige zorgverzekering geïntroduceerd en sinds 2008 is het eigen risico ingevoerd. Sindsdien is de eigen bijdrage aan de medische kosten alleen nog maar gestegen. De grote klapper was 2013. Toen is het eigen risico in één keer verhoogd van 220 euro naar 350 euro. Dergelijke verhogingen zijn ook niet meer te verwachten, want voor veel verzekerden zijn de lasten nu al nauwelijks te dragen.

Premie zorgverzekering 2016 vergelijken

Zodra de premie zorgverzekering 2016 bekend is, helpen wij jou graag met het selecteren van de juiste zorgverzekering. Dit kan via onze vergelijkingstool. Bij het vergelijken wordt er rekening gehouden met de laagste premie, maar wij kijken ook verder. Er worden tegenwoordig goedkope zorgverzekeringen aangeboden waarin je maar beperkte vrijheid hebt om zelf een zorgverlener te kiezen. Dit zijn de budgetpolissen. Let hier op bij het kiezen van je premie. zorgverzekering 2016 vergelijken of vragen over de polis. Het serviceteam van ZorgKiezer.nl helpt je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344