Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Veelgestelde vragen over jouw overstap voor zorgverzekering 2016

Laatste update op 6 januari 2016 – 15:53 door Claire Langenhoff.

Ben je de afgelopen periode overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering 2016? Dan zou het kunnen dat je nog wat vragen hebt. Door de overstapdrukte in de laatste dagen is het zo dat sommige overstapprocessen zijn vertraagd. Misschien heb jij daardoor nog niks van je nieuwe zorgverzekeraar gehoord of vraag jij je af of het wel is goed gegaan. In deze blog geven wij antwoord op de meest voorkomende vragen die de afgelopen dagen bij ons zijn binnengekomen. 

vragen overstap zorgverzekering 2016

Ik heb nog niks gehoord van mijn zorgverzekeraar. Ben ik wel overgestapt?

Doordat het merendeel van de overstappers in de laatste vier dagen van het jaar is overgestapt, hebben zorgverzekeraars het erg druk. Het kan hierdoor zijn dat je later pas bericht krijgt van jouw nieuwe zorgverzekeraar. Heb je echter een bevestigingsmail ontvangen, dan is je aanvraag gewoon goed gegaan! Je krijgt dan nog bericht van de nieuwe zorgverzekeraar met informatie over je zorgverzekering 2016. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Mijn oude zorgverzekeraar heeft de premie afgeschreven. Wat betekent dit?

Wegens de overstapdrukte hebben de zorgverzekeraars talloze nieuwe aanvragen en opzeggingen te verwerken. Het kan hierdoor gebeuren dat er toch een premie voor de maand januari wordt afgeschreven door jouw oude verzekeraar. Ben jij voor 1 januari overgestapt via ZorgKiezer.nl, dan wordt jouw oude zorgverzekering opgezegd en wordt je aangemeld bij de nieuwe verzekeraar. Je krijgt de onterecht afgeschreven premie dan binnen enkele weken teruggestort op je rekening. Zelf hoef je dus niks te ondernemen.

Wanneer komt mijn nieuwe zorgpas?

Heb je vóór 1 januari je nieuwe zorgverzekering afgesloten, dan krijg je je zorgpas vermoedelijk in de derde week van januari. Je kan rekening houden met een wachttijd van twee weken nadat je aanvraag is goedgekeurd. Heb je je goedkeuring pas ontvangen in de laatste week van januari, dan ontvang je de pas dus samen met je nieuwe polis in de eerste of tweede week van februari. Is je zorgpas er na drie weken nog niet, dan is het verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Kan ik nog naar mijn huisarts?

Ja hoor, net zoals naar andere zorgverleners. De huisartsen, apothekers en andere zorgverleners weten dat in december veel mensen op het laatste moment overstappen en dat mensen vaak hun nieuwe zorgpas nog niet hebben. Je kunt bij twijfel je oude pas nog gebruiken. Jouw nieuwe en oude zorgverzekeraar regelen dit vervolgens onderling met elkaar. Je kunt dus met een gerust hart naar de huisarts of andere zorgverlener.

Heb je nog vragen? Wij zijn eenvoudig te bereiken op 020 261 1600

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344