Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wil je een uitgebreide tandartsverzekering? Begin op tijd!

Laatste update op 14 januari 2017 – 11:24 door .

Je kan maar één keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Het is dan ook belangrijk dat je dat meteen goed doet. Heb jij bijvoorbeeld een uitgebreide tandartsverzekering nodig, dan kan je niet tot het laatste moment wachten met overstappen. Veel zorgverzekeraars hanteren namelijk een acceptatieprocedure voordat jij gebruik mag maken van de vergoeding. 

uitgebreide tandartsverzekering

 

Wat houdt een acceptatieprocedure bij de tandartsverzekering in?

Een zorgverzekeraar mag bij aanvullende zorgverzekeringen zelf bepalen of hij jou wel of niet accepteert voor het gekozen pakket. Die keuze maken zij door een medische selectie toe te passen door middel van een aantal vragen die zij stellen of door een verklaring van je tandarts op te vragen. Deze acceptatieprocedure wordt in de meeste gevallen gedaan als er is gekozen voor een vergoeding van €750,- of meer. De reden dat zorgverzekeraars dit doen, is om te beoordelen hoe hoog het risico is dat jij hoge kosten gaat maken in het nieuwe jaar. Als de verwachting is dat jij veel moet laten doen bij de tandarts, mag de zorgverzekeraar jou weigeren. Het weigeren mag overigens alleen op aanvullende verzekeringen en niet op de basisverzekering.

Wanneer moet ik mijn nieuwe zorgverzekering dan aanvragen?

Wil jij een nieuwe zorgverzekering met een uitgebreide tandartsverzekering, dan moet je niet te lang wachten met het aanvragen. Als er sprake is van een acceptatieprocedure bij het gekozen pakket, kan hier best wat tijd overheen gaan, omdat het altijd ontzettend druk is bij de zorgverzekeraars aan het einde van het jaar. Als je op de laatste dag van het jaar een uitgebreide tandartsverzekering afsluit en je wordt hiervoor afgewezen, dan heb je geen tijd meer om een ander uit te zoeken. De verzekeraar zal je dan wel een alternatief aanbieden, maar dit zal altijd een lagere vergoeding zijn. Als je op tijd bent, heb je nog de ruimte om een andere zorgverzekeraar te proberen.

Ik ben afgewezen, waar kan ik toch een hoge vergoeding krijgen?

Niet alle zorgverzekeraars hanteren een acceptatieprocedure bij een uitgebreide tandartsverzekering. Sommige verzekeraars accepteren je gegarandeerd bij vergoedingen tot €750,-. Zorgverzekeraars waarbij je in 2016 de hoogste vergoeding krijgt zonder medische selectie zijn:

  • Pakket 1
  • Pakket 2
  • Pakket 3

Reactie op “Wil je een uitgebreide tandartsverzekering? Begin op tijd!

  1. Ik heb gehad dat ik op de 30e werd geweigerd! Nou dan baal je aardig kan ik je vertellen. Gelukkig bood hij me een andere verzekering aan. Niet degene die ik wilde maar toch, het is een verzekering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344