Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstappen na 1 januari

We zijn de magische eerste datum van het nieuwe jaar gepasseerd. Maar wat betekent dat voor het overstappen van je zorgverzekering? Als jij jouw oude zorgverzekering in 2016 hebt opgezegd voor het jaar 2017, heb je nog de hele maand januari om over te stappen van zorgverzekering. Als je dit niet hebt gedaan zijn er nog een aantal uitzonderingen waarmee jij tussentijds kan overstappen van zorgverzekering. 

zorgverzekering

Door het opzeggen van jouw zorgverzekering in 2016 heb jij jezelf een extra maand gegeven om een keuze te maken. Als jij jouw zorgverzekering hebt opgezegd in december of zelfs al eerder heb jij in januari nog de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen. Door over te stappen kan je veel geld besparen.

Tussentijds van zorgverzekering overstappen

In een aantal gevallen is het wel degelijk mogelijk om tussentijds van zorgverzekering te wijzigen.

  • Je wordt achttien jaar en moet gaan betalen voor je eigen zorgverzekering. Als je achttien wordt ben je verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Daarbij kun je kiezen voor een aanvullende verzekering als dat past bij jouw zorgwensen voor dat jaar.
  • Je partner en jij gaan scheiden. Als je samen op dezelfde polis staat en jullie gaan scheiden, kan je de polis laten splitten en kan zelfs de partner overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
  • Je komt in Nederland wonen vanuit het buitenland en je hebt nog geen Nederlandse zorgverzekering. Iedereen die in Nederland woont en werkt is verplicht een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Regel dit op tijd en voorkom dat je een boete krijgt.
  • De collectieve verzekering waar je nu verzekerd bent wordt beëindigd. Je bent collectief verzekerd via je werkgever, maar je gaat ergens anders werken. Dan kan je overstappen naar het collectief van de nieuwe werkgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven aan de zorgverzekeraar.
  • Je komt uit een militair dienstverband. Binnen vier maanden ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten als je niet langer in actieve dienst bent.
  • De zorgverzekeraar wijzigt tussentijds de voorwaarden van de zorgverzekering. Als de zorgverzekeraar halverwege het jaar de voorwaarden van de zorgverzekering aanpast en dit heeft nadelige gevolgen voor hoe jij verzekerd bent, mag je overstappen naar een andere zorgverzekering.

Start met zorgverzekering vergelijken

Is een van de bovenstaande situaties van jou op toepassing of heb je al eerder jouw oude zorgverzekering opgezegd, dan is het tijd om zorgverzekeringen te vergelijken. Een zorgverzekeraar mag jou niet afwijzen voor de basisverzekering, zelfs niet tussentijds. Op ZorgKiezer.nl kun je alle zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en gratis overstappen naar de beste verzekering voor jou. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het overstappen? Ons team van zorgspecialisten staat voor je klaar om jou te helpen bij het vergelijken en je vragen te beantwoorden. Je kan ons telefonisch bereiken op 020 261 16 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344