Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Actie tegen kloonpolis vanuit het kabinet

kloonpolis

Laatste update op 12 december 2017 – 10:48 door .

Het CDA vindt dat de basisverzekeringen flink moeten worden uitgedund vanwege de kloonpolissen die eerder deze maand zijn aangekondigd. Zorgverzekeringen zouden te veel op elkaar lijken. Er zijn alleen verschillen te zien qua prijs en service. Het CDA vindt dat de verschillende zorgverzekeringen flink moeten worden uitgedund, omdat je dan pas goed kunt kiezen welke zorgverzekering bij je past. 

Kloonpolis

Inhoudsopgave

Plannen CDA

Het CDA ziet het liefst één standaardpolis voor de basisverzekering voor alle verzekeraars en wil daarbij de zogenoemde kloonpolissen tegengaan. Het CDA krijgt met deze opvatting steun van D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie.

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid moet daarom onderzoeken hoeveel van deze ‘kloonpolissen’ er zijn en geregeld verslag uitbrengen van de vermindering daarvan, vindt Tweede Kamerlid Joba van den Berg.

Kloonpolis

Eerder deze maand waarschuwde De Consumentenbond voor de zogenaamde kloonpolissen. Er zouden 58 verschillende basisverzekeringen zijn, maar bij maar 31 daarvan verschillen te vinden qua prijs en service. Waarom de een duurder is dan de ander is kan vaak niet aangetoond worden. Het is dus belangrijk om kritisch naar je zorgverzekeringen te kijken en te vergelijken.

Lees meer >

De Consumentenbond waarschuwt voor schijnkeuze door kloonpolissen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344