Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Opnieuw is het aantal overstappers gedaald

overstappers

In het afgelopen zorgseizoen zijn 6,2 procent van de Nederlanders overgestapt van zorgverzekering. Dat meldt Vektis in een rapport. Dat is opnieuw lager dan de overstappers van vorig jaar. Toen stapte 6,4 procent van de Nederlanders over. De definitieve uitkomst is hoger dan de voorspelling van begin januari toen nog werd uitgegaan van 5,9 procent overstappers.

overstappers


Het overstapseizoen is voorbij

Vandaag op 1 februari is het overstapseizoen officieel ten einde. Je kunt ieder jaar overstappen medio november tot en met 31 december. Als je voor 1 januari zelf je zorgverzekering opzegt heb je nog tot en met 31 januari de tijd om je zorgverzekering te kiezen. Dit overstapseizoen zijn 6,2 procent van de Nederlanders overgestapt.

Gedurende het jaar overstappen

Er gelden uitzonderingen voor bepaalde groepen die het hele jaar door een zorgverzekering kunnen kiezen. Bijvoorbeeld als je 18 wordt of als je in Nederland komt wonen. Bekijk hier alle uitzonderingen. 

Overstappers door de jaren heen

Het aantal overstappers is al jarenlang redelijk stabiel. Na het topjaar in 2013, waarin ruim 7,2% van de bevolking overstapte, schommelt de afgelopen jaren het percentage steevast rond de 6,5%.

 

Uitgebreider onderzoek

Eind april brengt Vektis een uitgebreid onderzoek uit van het overstapseizoen. Daarin komen de keuzes van de overstappers aan bod. Bijvoorbeeld hoeveel procent van de overstappers hebben gekozen voor alleen een basisverzekering? Of hoeveel procent van de overstappers hebben hun vrijwillig eigen risico verhoogd?

 

 

Reactie op “Opnieuw is het aantal overstappers gedaald

  1. Ik heb ook het idee dat er steeds meer reclame wordt gemaakt voor zorgverzekeringen. Zeker aan het einde van het jaar wanneer je kunt overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344