Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Tussentijds je lopende zorgverzekering aanpassen. Kan dat?

Laatste update op 8 maart 2018 – 16:15 door .

Vorige week spraken we over de wijzigingen in de zorgverzekering pakketten in 2019. Nu is het inmiddels maart en heb je natuurlijk al lang een zorgverzekering voor dit jaar afgesloten. Maar bij welke zorgverzekeraar kan je je pakket nog aanpassen?

Tussentijds zorgverzekering aanpassen

Wanneer je overgestapt bent van zorgverzekering kun je nog tot uiterlijk 31 januari zaken wijzigen. Maar bij sommige zorgverzekeraars kun je het hele jaar door wijzigingen aanbrengen aan je zorgverzekering.

tussentijds aanpassen van de zorgverzekering

Salland en ZorgDirect

Bij Salland en ZorgDirect kan je door het jaar heen je aanvullende pakket ophogen. Hier komt wel bij kijken dat je pas recht hebt op de vergoeding van de nieuwe afgesloten aanvullende verzekering na 6 maanden

CZ
De ‘meegroeiservice’ noemen ze het bij CZ. Dit is service die CZ heeft waarbij de verzekering wordt aangepast als je zwanger bent. Ook kan je tussentijds iets veranderen bij CZ, als je van een individuele verzekering naar een collectiviteit overstapt

Zorg en Zekerheid
Bij Zorg en Zekerheid mag je ook door het jaar heen een wijziging maken aan je pakket als je zwanger bent. Hiernaast kan je ook je aanvullende verzekering opzeggen mocht je in een verpleeghuis worden opgenomen.

VGZ
Als je in de loop van het jaar in een instelling terecht komt dan mag je je aanvullende polis opzeggen of wijzigen bij VGZ en alle zorgverzekeraars die daar onder vallen.

Los aanvullend pakket afsluiten

In 2018 kan je ook bij een groot aantal van de verzekeraars een aanvullende verzekering afsluiten zonder dat je ook bij deze verzekeraar je basisverzekering hebt afgesloten. Mensen doen dit omdat ze bijvoorbeeld niet bij hun huidige verzekeraar de dekking kunnen vinden die zij nodig hebben.

Bij de volgende verzekeraars kan je zonder extra kosten of voorwaarden in 2018 een aanvullende verzekering afsluiten: Menzis, Anderzorg, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid, VGZ en alles zorgverzekeraars die hierbij horen. Bij ONVZ, De Friesland en De Amersfoortse kan je ook een aanvullende verzekering afsluiten maar hier komen wel extra voorwaarden bij kijken. De Amersfoortse vraagt om extra acceptatie door middel van gezondheidsvragen. ONVZ en De Friesland vragen om een 50 procent premie-opslag bij het afsluiten van een losse aanvullende verzekering.

Nog niet afgesloten? Welke verzekeraar kies je?

Mocht je op dit moment nog geen zorgverzekering hebben in Nederland en val jij onder een van de volgende redenen kan je toch nog een zorgverzekering afsluiten;

  • Je wordt dit jaar 18
  • Je gaat scheiden
  • Je komt net in Nederland wonen
  • Je was militair, gemoedsbezwaard of gedetineerde
  • Je zorgverzekeraar heeft de voorwaarden gewijzigd
  • Je wordt collectief verzekerd bij je nieuwe werkgever

In dit geval moet je dus nog een zorgverzekering afsluiten voor dit jaar maar welke zorgverzekering past het beste bij jou?

Het is belangrijk om goed te kijken wat je allemaal echt nodig hebt naast je basisverzekering. Heb je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering nodig voor iets dat niet in het basisverzekering zit, zoals voor een bril of lenzen. Of heb je een tandartsverzekering nodig. Het is goed om te weten wat welke basisverzekering allemaal vergoed en dat je niet over verzekerd bent. Heb je een gezond gebit en eigenlijk nooit klachten dan kan het overbodig zijn om een tandverzekering af te sluiten. Wij hebben dan ook een aantal tips opgeschreven voor jou om ervoor te zorgen dat je nieuwe zorgverzekering het beste op jouw wensen aansluit.

Advies nodig?

Heb je na dit gelezen te hebben nog vragen dan kan je altijd contact met ons opnemen op 020 2611 600. Je kan ook op onze website zelf vergelijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344