Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De collectieve zorgverzekering FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019

Collectieve zorgverzekering

Laatste update op 26 september 2018 – 12:01 door .

Verzekerden van collectief FNV/Menzis moeten een andere zorgverzekering kiezen in 2019. Verzekerden profiteerden van extra pakketten met zeer uitgebreide dekkingen. Door het stoppen van het collectief moeten verzekerden einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering gaan uitzoeken of ze kiezen ervoor om te kiezen voor het alternatief dat Menzis hun gaan bieden.

Zorgcollectief FNV Menzis

Waarom stopt het collectief?

Volgens de FNV zijn de ideeën over gezondheidszorg en het zorgstelsel uit elkaar gegroeid. Dit was dan ook de belangrijkste reden om de samenwerking stop te zetten na 13 jaar. Eerder dit jaar maakte Menzis al bekend dat ze gaan stoppen met een gemeentepolis in de meeste gemeenten.

Grootste gevolg: geen onbeperkte fysiotherapie meer

Verzekerden van FNV/Menzis konden vooral profiteren van de onbeperkte dekking voor fysiotherapie zonder dat ze hierbij acceptatievragen moesten doorlopen. Dit is een pakket dat nu niet meer af te sluiten is. Het is dus aannemelijk dat veel mensen gaan kiezen voor een andere zorgverzekering in 2019.

Wat betekent dit voor verzekerden?

Alle voordelen van het zorgcollectief FNV/Menzis vervallen per 1 januari 2019. Half november, wanneer alle premies bekend zijn, ontvangen verzekerden een nieuwe polis van Menzis met het voorgestelde pakket. Zij kunnen zelf kiezen of ze het aanbod van Menzis accepteren of dat ze zelf een nieuwe zorgverzekering vergelijken en afsluiten. Wanneer je via ZorgKiezer overstapt zeggen wij de huidige zorgverzekering voor je op.

Wil je op de hoogte blijven van al het zorgnieuws en de nieuwe premies? Houd Zorgkiezer dan in de gaten of meld je aan voor het Zorg Alert.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344