Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstappen bij slechts 3 procent een gewoonte

overstappen

Laatste update op 23 oktober 2018 – 11:39 door .

Slechts een half miljoen Nederlanders is vaker dan 4 keer gewisseld van zorgverzekering. Dat is heel erg weinig als je bedenkt dat een zorgverzekering voor iedereen boven de 18 jaar verplicht is in Nederland. Meer dan de helft van alle Nederlanders zit al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar en stapt dus nooit over.

Het loont om zorgverzekeringen te vergelijken voor 2019. De belangrijkste reden? De besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. 

overstappen

(Vektis, 2018)

Besparen op jouw zorgverzekering door overstappen

Vaak blijven verzekerden bij hun zorgverzekeraar, omdat ze tevreden zijn met hun huidige zorgverzekering óf omdat ze collectief verzekerd zijn. Zorgkiezer verbaast zich hierover. Bij jouw zorgverzekeraar blijven, omdat er nog nooit iets fout is gegaan is geen goede reden om jaren te veel te betalen.

De zorgpremie voor elke zorgverzekering wordt ieder jaar opnieuw bepaald. Je kunt er vanuit gaan dat elke zorgverzekeraar goed voor zijn of haar verzekerden zorgt. Ook de dekking kun je bij iedere zorgverzekeraar aanpassen op jouw zorgbehoeften. Je kunt dus echt besparen als je online zorgverzekeringen vergelijkt.

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekering was in 2018 bijna 380 euro.

zorgpremie

Verschil in zorgpremies van alle zorgverzekeringen in 2017/2018 (Vektis, 2018)

Wil jij straks als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwe zorgpremies en ander zorgnieuws? Meld je dan vast aan voor ons premiealert.

Altijd goed om zorgverzekeringen te vergelijken

In 2017 stapte nog 1,1 miljoen Nederlanders over (6,4 procent). Vorig jaar waren dit er nog ruim 1 miljoen (6,2 procent). De meesten waren verzekerd bij de vier grote zorgverzekeraars: CZ, Menzis, VGZ, en Zilveren Kruis. Het hoeft niet ieder jaar voordelig te zijn om over te stappen, maar het is is in ieder geval gunstig om ieder jaar je zorgverzekering te vergelijken. Het kan zijn dat jouw zorgbehoeften heel anders zijn geworden of dat de zorgpremie van jouw zorgverzekering harder is gestegen dan die van een andere verzekeraar.

Ook als je collectief verzekerd bent loont het om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken:

Collectieve zorgverzekering.. Ben jij er tevreden mee?

Overstappen maken we zo eenvoudig mogelijk

Zorgkiezer maakt het overstappen zo makkelijk mogelijk. De overstap wordt helemaal voor jou geregeld, inclusief het opzeggen van de huidige zorgverzekering.
Vergelijk vanaf 12 november alle zorgpremies voor 2019. Vanaf dat moment kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2019.

Geef hier een reactie of laat mensen op Twitter weten dat ze veel kunnen besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344