Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorg sneller beschikbaar stellen voor patiënten

lockdown

Laatste update op 2 juli 2018 – 13:51 door .

Aan het begin van de week kondigde minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, aan dat er een nieuw doel is in de zorg waar ze in willen gaan investeren. Dit doel is om medische technologie, veelbelovende behandelingen en geneesmiddelen sneller beschikbaar te stellen voor patiënten.

zorg

In het fonds om dit doel te bereiken wordt 105 miljoen euro geïnvesteerd. Met behulp van dit bedrag kunnen ontwikkelaars nieuwe zorgideeën bedenken en kan er wetenschappelijk onderzoek worden gedaan. Om deze vergoeding vanuit het basis pakket verzekerd te laten worden moet eerst geconstateerd worden of deze behandelingen ook een echte meerwaarde zijn ten opzichte van de aan bestaande behandelingen.

De nieuwe regeling

Eerder dit jaar is al een overzicht gegeven van wat er allemaal uit het basis pakket vergoed wordt door de verzekeraar in 2019. Zoals bijvoorbeeld een behandeling voor overgewicht en obesitas dat vergoed wordt. De nieuwe regeling voor dit onderzoek gaat in per 1 januari 2019. Na verwachting zal er van deze nieuwe regeling ongeveer vier tot vijf keer meer gebruik worden gemaakt. Deze regeling zal ter vervanging komen van de regeling uit 2012. De regeling zal er dan ook voor zorgen dat het voor ziekenhuizen, individuele onderzoekers, bedrijven en andere zorgpartijen goedkoper en eenvoudiger wordt om onderzoek te doen naar nieuwe behandelmethoden.

Vergelijk je zorgverzekering?

Aan het eind van het jaar, op de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag worden de wijzigingen voor de zorg en zorgverzekeringen voor het jaar 2019 officieel bekend gemaakt. Dit is ook de periode dat jij weer kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Door het jaar heen kan je alleen maar overstappen als daar een speciale reden voor is, lees hier welke redenen hieronder vallen.

Hulp nodig?

Mocht je hierna nog vragen hebben of je situatie met iemand willen bespreken om de juiste verzekering af te sluiten? Dan kan je bellen naar onze zorgexpert op 020 2611 600.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344