Zorgpremie CZ volgend jaar omhoog

Doordat zorgverzekeraar CZ afgelopen jaren veel financiële reserves heeft ingezet om de zorgpremie op peil te houden, gaat de zorgpremie naar schatting bij deze grote zorgverzekeraar, in 2019 weer omhoog.

Hoge zorgkosten

Waarom blijven zorgpremies stijgen?

De hoogte van de zorgpremie voor je zorgverzekering wordt onder andere bepaald door de – stijgende – zorgkosten en de financiële reserves die zorgverzekeraars hebben.

Door de hoge zorgkosten worden zorgverzekeraars gedwongen om hun zorgpremie op te hogen. Zorgverzekeraars kunnen financiële reserves inzetten om zo de zorgpremie ‘betaalbaar’ te houden of op peil te houden. Doordat CZ vorig jaar 259 miljoen uit financiële reserves heeft ingezet hebben ze een verlies gemaakt van 140 miljoen euro. Naar verwachting stijgt de zorgpremie daarom bij één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland in 2019.

Oplossing op hoge zorgkosten

CZ pleit, samen met andere zorgverzekeraars, voor een andere kijk op zorgkosten. Als mensen de regie over hun leven terugkrijgen, door elkaar bijvoorbeeld te helpen met schulden, wordt ook hun gezondheid verbeterd. Hierdoor worden de zorgkosten in Nederland minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.