Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Basisverzekering 2020 uitgebreid

De basisverzekering in 2020 wordt uitgebreid op een aantal punten. Een nieuwe toevoeging aan de basisverzekering is de logeervergoeding voor mensen die voor behandeling ver van huis moeten, maar niet worden opgenomen. 
Basisverzekering 2020

Uitbreiding basisverzekering 2020

Naast de logeervergoeding wordt ook de geneeskundige zorg die de specialist ouderengeneeskunde en de arts verstandelijke gehandicapten leveren vanaf 2020 opgenomen in de basisverzekering. Deze toevoegingen zijn bedoeld om de beschikbaarheid van passende en doelmatige zorg beter te maken.

Logeervergoeding in de basisverzekering 2020

De logeervergoeding wordt in 2020 aan de basisverzekering geïntroduceerd. Deze vergoeding is voor mensen bedoelt die voor hun behandeling langdurig over een grote afstand moeten reizen. Nu kan er een vergoeding worden uitgekeerd voor de vervoerskosten, maar vanaf volgend jaar is het dan ook mogelijk om te kiezen voor een logeervergoeding. Met de logeervergoeding kan maximaal €75,- per nacht worden uitgekeerd als er tenminste drie aaneengesloten behandeldagen zijn. Deze vergoeding is met name geschikt voor mensen die onder behandeling zijn bij een specialist of specifiek behandelcentrum.

Minister Bruins: “Patiënten worden daar vijf tot zeven weken, vijf dagen per week bestraald. Steeds heen en weer rijden, soms meer dan 100 of 150 kilometer enkele reis, is enorm belastend. Mensen kiezen er dan vaak zelf al voor om op eigen kosten een paar nachten in een hotel te verblijven. Vanaf volgend jaar kunnen ze daarbij dus een beroep doen op hun zorgverzekering.”

Specialistische zorg toegevoegd

Het is belangrijk dat de juiste zorg op de juiste plek beschikbaar is. Dat houdt in dat zorg in de eigen leefomgeving of thuis moet kunnen worden verleend. De zorg die de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten verlenen, wordt in 2020 toegevoegd aan de zorgverzekering. Het doel van deze toevoeging is om de druk op de huisartsen weg te nemen en mensen met een chronische aandoening langer thuis te laten wonen met de noodzakelijke zorg.

In juni wordt de uitbreiding van de basisverzekering voor 202 besproken in de Tweede Kamer. Half november worden alle nieuwe pakketten bekend voor volgend jaar. Vanaf dan is het weer mogelijk om over te stappen. De zorgverzekering vergelijken kan eenvoudig op ZorgKiezer.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344