Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bouw nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel begonnen

Een ziekenhuis dat zijn eigen energie opwekt. Transport van medicijnen en laboratorium-monsters met behulp van drones. Het klinkt futuristisch, maar bij het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel is het binnenkort werkelijkheid.

Afgelopen dinsdag, 3 maart, werd de eerste paal van de nieuwe locatie van Isala Meppel geslagen. Het nieuwe ziekenhuis combineert een sterk staaltje architectuur en optimaal patiëntcomfort. Het ontwerp komt van Vakwerk Architecten. Duurzaamheid en energiebesparing spelen een grote rol in hun ontwerp. Zo leveren zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie bijvoorbeeld de energie en verwarming van het gebouw.

Nieuwe benadering

De nieuwe Isala locatie is niet alleen mileuvriendelijk, maar bovenal patiëntvriendelijk. Onder het mom: “Waarom moet een ziekenhuis er eigenlijk altijd uit zien als een ziekenhuis? Dat kan ook anders!” gingen de architecten aan de slag. Het resultaat is een gebouw dat volledig afstand neemt van het traditionele beeld van een ziekenhuis.

Isala investeert in innovatie

Dankzij het nieuwe ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Isala zet bovendien hoog in op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort. Het ziekenhuis moet eind 2021 klaar zijn. Vervolgens vindt er begin 2022 een geleidelijke verhuizing naar de nieuwe Isala-vestiging plaats.

Laatste update op 5 maart 2020 – 14:21 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344